Helyi közélet

2015.07.03. 19:18

Rotyogó bográcsok újra a Tiszaszigeten

Tiszaújváros - Július 4-én, szombaton rendezik meg az idei Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivált.

Tiszaújváros - Július 4-én, szombaton rendezik meg az idei Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivált.

A Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál versenyének szakértői zsűrijében foglal majd helyet – mások mellett – Benka Laci bácsi, a mesterszakács.

A Tiszaszigeti gasztrokulturális rendezvényre szokás szerint ingyenes buszok szállítják majd ki és vissza a vendégeket. A halászléfőző fesztiválra karszalaggal lehet bejutni, melyet a helyszínen is árulnak majd. A belépőjegyek árai 100 forinttal drágulnak, 300 forintért lehet megvásárolni a karszalagot. Az ebből befolyó bevételt szokás szerint jótékony célra fordítják a szervezők.

ÉM


Tiszai halászlé (Tutsek Anna receptje 1913-ból)

„Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthullik. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában