Helyi közélet

2015.07.02. 17:43

Őrizetben a miskolci marihuána üzér

Miskolc - Két terjesztővel és több fogyasztóval szemben is büntetőeljárást folytatnak a borsodi rendőrök.

Miskolc - Két terjesztővel és több fogyasztóval szemben is büntetőeljárást folytatnak a borsodi rendőrök.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya Cs. Dávid 23 éves miskolci és T. Gergely 21 éves bőcsi lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint Cs. Dávid anyagi haszonszerzés céljából már egy ideje marihuána árusítással foglalkozott, melynek révén folyamatos kapcsolatot tartott fenn T. Gergellyel, aki ismerősei körében tovább értékesítette az általa megvásárolt drogot.

A beszerzett információk alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói 2015. július 1-jén a két terjesztőnél és több fogyasztónál is házkutatást tartottak, melynek során több, zöld színű növényi anyagmaradvánnyal szennyezett, simítózáras nylon tasakot, fémdobozban zöld színű növényi morzsalékot, valamint házilag készített pipát foglaltak le.

Több, az ügyben érintett személy vallomásában a rendőröknek elmondta, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, amely nyilatkozatokat a vizeletmintájuk pozitív reakciója is alátámasztott.

A munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkező, más ügyben is büntetőeljárás hatálya alatt álló miskolci, 23 éves Cs. Dávidot a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

A rendőrök az őrizetbe vett díler szintén kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított társát és további hét fogyasztót az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki, akik az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában