Helyi közélet

2015.07.10. 18:41

Mutatjuk, hol tudja összetörni könnyen az autóját Miskolcon

Miskolc - Olvasónk nem is egy, hanem három olyan helyet talált Miskolcon, ahol bárki könnyűszerrel összetörheti az autóját. A legfőbb gondot az új villamosmegállók kialakítása okozza.

Miskolc - Olvasónk nem is egy, hanem három olyan helyet talált Miskolcon, ahol bárki könnyűszerrel összetörheti az autóját. A legfőbb gondot az új villamosmegállók kialakítása okozza.

„Az új beton villamosmegállók annyira közel kerültek a gyalogátkelő-helyekhez és a keresztező utcákhoz, hogy azok körülményesen, van ahol gyakorlatilag nem beláthatóak. Az egyik gyöngyszem a városból Diósgyőr felé az Újgyőri főtér villamos megállója miatti takarás. Ha valaki az AGIP benzinkúttól fordul a Maros utcába, ő sajnos az Andrássy út Diósgyőr felé vezető belső sávjából a villamos megálló miatt teljesen takarásban van. Persze mondhatjuk, hogy van lámpa és kint vannak a 30 km/h-ás korlátozó táblák is, de nem ez a megoldás. Ha az utóbbit mindenki betartaná érdekes torlódások alakulnának ki pl. a Győri kapuban, de végig villamos mellett. Mi lett volna a megoldás? Egyszerű, a megállók beton építményei előtt hagyni kellett volna vagy 10 métert, vagyis nem a megállók elejére, hanem a végére kellett volna őket építeni. Vagy még jobb lett volna, ha a megállók a keresztutcák mögött lettek volna, mint pl. a Győri kapu-Gyula u kereszteződésnél van.

Hasonló balesetveszélyes hely a Kiss tábornok - Kandó Kálmán kereszteződése, ugyan itt a Diósgyőr felé eső megálló jó helyen van, de a város felé vezető már nem. Az teljesen takarja a kilátást a Kandó Kálmánra forduló autók elől. A csatolt Google kép nem igazán szemléletes, mert amikor a Google autója arra járt, a beton megálló még nem volt felépítve.

A harmadik kereszteződés az Első utca - Vasgyári út kereszteződése. Este amikor sárgán villognak a lámpák, a Vasgyári úton haladók közül szinte senki nem ad elsőbbséget a balról, az elvileg védett Első úton érkezőknek. Végül is ki gondolná, hogy meg kell ott állni? Egyszerűen nem logikus, és ezen már a tábla sem segít!”

BOON


Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!


Miskolc - Nem egyszerű kijutni a városba Miskolc-Komlóstetőről. Az egy szem utca a kijárat a városrészből, ahonnan reggel beautózni Diósgyőrbe kész rémálom, de legalább zsáktelepülésen élhetnek az ott lakók. tovább »

Miskolc - Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme. tovább »

Miskolc - Az Újgyőri főtérnél az út túloldalára szinte születni kell, olvasónk szerint az idősek csoda, hogy épségben átérnek. A kemény hangvételű levél csattanója, hogy a „KRESZ-t hírből sem ismerik az autósok”. tovább »

Miskolc - A Corvin utca felől tilos bekanyarodni a Bató-házhoz, valamint onnan kikanyarodni sem lehet balra. Ezt a két egyszerű szabályt az autósok folyamatosan megszegik, ebből előbb-utóbb tragédia lesz. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában