Helyi közélet

2015.07.01. 17:23

Interjú: Radics Gigi

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a szemtelenül fiatal és bájos Radics Gigi volt, akinek a tehetségét édesapja fedezte fel hat éves korában. Karrierje pedig azóta folyamatosan felfelé ível.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a szemtelenül fiatal és bájos Radics Gigi volt, akinek a tehetségét édesapja fedezte fel hat éves korában. Karrierje pedig azóta folyamatosan felfelé ível.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, milyen emlékeid vannak a városról?

Radics Gigi: Többször voltam már Miskolcon fellépni, viszont a mostani koncert az első, vagy talán a második amikor élő zenekarral érkeztem. Két éve, 2013 májusában, a Miskolci Szimfónikus Zenekarral is egy remek koncertünk volt a városi sportcsarnokban, szóval nagyon jó benyomásaim vannak a miskolci közönségről, hiszen sok sok pozitív visszajelzést kaptunk anno és ez most sem volt másként.

Szabi: Picit nézzünk vissza a múltba, hogyan telt az elmúlt fél éved?

Radics Gigi: Októberben megjelent második albumom, "Barna lány" címmel, így 2014-ben leginkább ezen dolgoztunk. Különleges élményekkel tértem haza Amerikából is, ahol két és fél hónapot töltöttem el, többek között pihenéssel, utazgatással és főleg nyelvtanulással. Quincy Jones a híres zenei producer házában is vendégeskedtem, hiszen az egész családot meghívta magához és közel három órán át beszélgettünk. Olyan élmények voltak számomra, amit ott abban a percben talán nem is nagyon érzékeltem. Mikor hazaértünk, akkor tudatosult igazán bennem, hogy hol is jártam. Amikor az ember "ott van" picit csúnyán hangzik, de olyan természetesnek tűnik mindez.

Szabi: Több kiemelkedő szerep/fellépés is vár rád a közeljövőben, mit lehet ezekről tudni?

Radics Gigi: Sok felkérésem van, aminek mindig nagyon örülök. Megtisztelő, hogy augusztusban szerepelhetek az "István, a Király" c. rockoperában, amiben én játszom majd Réka szerepét. Az előadást Novák Péter rendezi, amely Szörényi Levente és Bródy János műve és augusztus 19-én az 1983-as bemutató helyszínén, a városligeti Királydombon lesz látható. A próbák már zajlanak, nagyon készülök én is a szerepre. Egyébként az eredeti szereplőgárdából hárman fognak játszani: Varga Miklós, Deák Bill Gyula és Nagy Feró. Bécsbe pedig szimfonikusokkal lesz egy olyan fellépésem, ahol a prágai karmester Friedemann Riehle fog vezényelni és három lánnyal fogok közösen énekelni klasszikus rock dalokat. A lányokról tudni lehet, hogy Prágában nyertek tehetségkutatókat és kiváló énekesek. AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Pink Floyd vagy DeepPurple slágerei fognak leginkább felcsendülni az este folyamán.

Szabi: Tervek?

Radics Gigi: Mivel tavaly októberben jött ki a lemezem, ezért kicsit még várnék az új anyaggal, de természetesen dolgozunk otthon,és már van néhány olyan dal, ami a következő albumon biztosan megtalálható lesz. Addig is a "Barna lány" c. lemez az ami előtérben marad. Havasi Balázzal idén is dolgozunk közösen, hiszen, ha jól számolom már három éve veszek részt az Arénás koncertekben. Ráadásul nem egy Arénás koncert szokott lenni, hanem minimum dupla, de tavaly négyet töltött meg. Hatalmas büszkeséggel tölt el ez is, hogy ott állhatok azon a színpadon, ráadásul New York-ban is lesz fellépésünk októberben a híres New York-i Carnegie Hallban.

Szabi: Több dalodat is remixelték már meg elismert magyar lemezlovasok, úgy mint Bárány Attila vagy DJ Dominique, lesz még hasonló közös munka a jövőben?

Radics Gigi: Ahogy kijön az új lemez és lesz olyan dal amit szívesen átdolgoznának,akkor valószínűleg lesz még közös munka, de ez még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában