Helyi közélet

2015.07.04. 12:14

Interjú: Fábián Juli & Zoohacker

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fábián Juli és Zoohacker voltak, akik minőségi pop és az egyedi átdolgozások jegyében szórakoztatják a közönséget. Most pedig a miskolci hallgatóknak meséltek sok érdekességet.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fábián Juli és Zoohacker voltak, akik minőségi pop és az egyedi átdolgozások jegyében szórakoztatják a közönséget. Most pedig a miskolci hallgatóknak meséltek sok érdekességet.

Szabi: Milyen emlékeitek vannak Miskolcról?

Fábián Juli & Zoohacker: Három évvel ezelőtt voltunk itt egy rendezvényen és nagyon remekül éreztük magunkat, az emberek kedvesek voltak, a zenét pedig nagyon élvezték, így kellemes emlékeink vannak Miskolccal kapcsolatban.

Hogyan telt az elmúlt fél évetek?

Fábián Juli & Zoohacker: Egy nagyon nagy hajrában vettünk részt az utolsó bő fél évben, hogy napvilágot lásson a lemezünk, ami az elmúlt hetekben meg is történt, hiszen megjelent végre egy tizenkét számos albumunk "Shine" címmel. Az utóbbi két-három évben, aki figyelte az eseményeket velünk kapcsolatban az tapasztalhatta, hogy mindig csepegtetünk egy-két új számot és most kipótolva az eddigi eredményekkel úgy érezzük, hogy egy teljes kis csomagot állítottunk föl, ami az elmúlt négy évünknek a termése és amire nagyon büszkék vagyunk. A szakma mára már csak single trackekben gondolkodik, de nekünk mégis fontos volt, hogy ez kézzelfogható is legyen. Leginkább egy pop album, ahol szigorúak és zártak a szerkezetek, a koncerten egy háromperces számot akár az improvizációkkal vagy egyéb interaktív eseményekkel akár hat-hétperces is lehet.

Szabi: Juli, számos formációban vettél már részt melyek voltak ezek és mit jelentettek számodra?

Fábián Juli: Igen, jó pár zenekarban kipróbáltam magam, ott volt például a kísérletező 4 Free Birds, az Erik Sumo Band, a Barabás Lőrinc Eklektric, a Sárik Péterrel közös duónk, a Fábián Juli Jazz Riff, a Random Trip és most a Fábián Juli and Zoohacker. Mindig szerettem kísérletezni, és nyitottan állni a zenei műfajok felé, bár én nem érzem, hogy ezeket a határokat élesen el lehetne különíteni. Vannak műfajok, amik talán jobban elkülönülnek a többitől, de azt gondolom, a zenében mindig vannak össze­fonódások, minden műfaj ötvözhető és ettől is szép ez az egész. De dolgoztam többek közt a Kerekes Banddel, Czutor Zolival, Dopemannel, a Pilvakerrel, a Gyárfás Trió­val, és rengeteg zenekar vendégeként léptem és lépek fel a mai napig.

Szabi: Tervek?

Fábián Juli & Zoohacker: Most egy picit szusszantunk, hiszen nagy hajrában voltunk, a nyár pedig leginkább a fellépésekről fog szólni, több kiemelt fesztiválon is lehet velünk találkozni és közösen bulizni...:) Van viszont egy szerencsés adottság, miszerint a Zoo az elmúlt tíz évét azzal is töltötte sok egyéb mellett, hogy egy stúdiót alakított ki körénk és tulajdonképpen oda bármikor mehetünk felvételeket készíteni. Van tervben új lemez, de ez még a jövő zenéje...:) Megpróbálunk minél több dolgot kihozni magunkból, de amellett, hogy ezt a csapásirányt folytatjuk, lehet, hogy lesznek olyan darabok, amik nem feltétlen Fábián Juli és Zoohackerként lesznek aposztrofálva. Gondolkozunk azon is, hogy feldolgozáslemezt készítsünk, szóval semmi sem kizárt...:)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában