Helyi közélet

2015.06.18. 20:30

Sárospataki tablósiker: az egész iskola lájkolt

Sárospatak - A sárospataki „refisek” nyerték meg az Észak-Magyarország által indított versenyt.

Sárospatak - A sárospataki „refisek” nyerték meg az Észak-Magyarország által indított versenyt.A közelmúltban arra kértük a megye végzős középiskolásait, küldjék be osztálytablóikat, majd kérjék meg ismerőseiket, nyomják meg a tetszik-gombot a legnagyobb közösségi portálon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nyilván az nyert, akiket a legtöbben tetszikeltek. Ez a dicsőség most a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma 12H osztályának jutott. A győzelem apropóján az osztály egyik vezéregyéniségével, Ungvári Zsigmonddal beszélgettünk.

Nem hitték

– Egy osztálytársam olvasta az Észak-Magyarországban a felhívást, és megkért minket, adjuk a beleegyezésünket, hogy mi is jelentkezzünk a versenyre – mondja Ungvári Zsigmond. – Igazából csak egy próbálkozásnak tartottuk, mert egyáltalán nem hittünk abban, hogy nyerhetünk.

Csak zárójelben jegyezzük meg, néhány évvel ezelőtt, amikor arra kértük a szavazókat, nyilvánítsanak arról véleményt, melyik a megye legjobb középiskolája, szintén sárospataki lett a győztes. Akkor az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium győzedelmeskedett, tehát a jelek szerint lehet hinni a sárospataki középiskolákban, csak van bennük valami, ami vonzza a szavazókat. De térjünk vissza Ungvári Zsigmondhoz.

– Mi lepődtünk meg a legjobban, hogy két nap alatt átvettük a vezetést, mert meg voltunk arról győződve, a nagyobb létszámú középiskolák fognak majd vetélkedni, hiszen ott vélhetően a végzősök vannak olyan viszonyban az alsóbb évfolyamosokkal, hogy mozgósítani tudják őket. Szerencsére nem lett igazunk. Amikor láttuk, hogy miénk a vezetés, akkor nem csupán a gimnáziumi diákok és a baráti körök mozdultak meg, osztották meg a tablót és gyűjtötték a jelöléseket, de a tanárok is nekibuzdultak, és sorra kérték az ismerőseiket, minket támogassanak a szavazataikkal. Hatalmas sikernek, az egész gimnázium összefogásának, közös eredményének tartjuk ezt a sikert.

Túl az érettségin

Zsigmond azóta már túl van az érettségin.

– Szerencsére könnyen letudtam az érettségit, így nincs akadálya annak, hogy ősztől elkezdjem a felsőfokú tanulmányaimat. A napokban még magamért izgultam, tegnap azokért az osztálytársaimért, akik a szóbelire voltak hivatalosak. De most már túl leszünk ezen is meg a banketten is, amikor a tanárainkkal még ennyire szervezett körben utoljára találkozunk.

Zsigmond azt is elárulta, mit jelent az osztály száma után a H-betű.

– Tulajdonképpen mi hat­osztályosok voltunk, kis hetedikesként érkeztünk a gimnáziumba, ezért a H-betű. 27-en kezdtük, de néhányan elmentek más iskolába, túl erősnek tartották a Refit, kilencedikben aztán hozzánk kerültek a biológia–kémia szakosok, így egyfelől már eredeti értelmét elvesztette a H-betű, másfelől viszont kialakult egy fantasztikus osztályközösség, ahol meggyőződésem, hogy életre szóló barátságok köttettek.

Zsigmond még elárulta, a gimnáziumi tanulást a győzelemért járó, a miskolci Helynekemben tartandó bulin fogják kiünnepelni magukból. Természetesen szolidan és kulturált körülmények között, legalábbis Ungvári Zsigmond ezt ígérte, mi pedig, akik valamikor voltunk kamaszok és fiatal felnőttek, most pedig már a gyermekeink vannak ebben a korban, ezt készségesen és fenntartások nélkül el is hisszük. Hát akkor jó mulatást, egykori 12H!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában