Helyi közélet

2015.06.05. 15:35

Közlemény - DK: Singlár elintézve. Kérem a következőt!

Miskolc - A miskolciak nem tudják ki az a Singlár, de azt igen, hogy a Kriza kurzus a hatodik vezérigazgatót fogyasztja. És itt az újabb botrány, ami régóta készül. - A Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének a közleménye.

Miskolc - A miskolciak nem tudják ki az a Singlár, de azt igen, hogy a Kriza kurzus a hatodik vezérigazgatót fogyasztja. És itt az újabb botrány, ami régóta készül. - A Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének a közleménye.

A Fidesz által nagyon utált, de sütkérezésre kiválóan alkalmas Zöld Nyíl projekt lassan befejeződik.

Az elmúlt egy évben sorozatos, nagy titokban tartott vizsgálatok folytak az MVK zrt.-nél, a cég pénzügyileg csődben: nemrég titokban (a korábbi évek veszteségeinek részbeni pótlása érdekében )360 millió Ft tőkepótlást kellett végrehajtani.

Ezen közben szárnyalt a fantázia: új buszokról álmodoznak.

De sok az éhes száj, a közbeszerzésekkel etetni kell a „családot”: CNG busztender, intermodális csomópont-tervezése, Kandó tér „akadálymentesítése”, a „Bagolyvár” felújítása, legutóbb a Zöld Nyíl záró kommunikációjának házi beszerzése (2x24,5 millió).

És persze véletlenül sincs a kiválasztottak között miskolci cég.

És ezen közben mindenkit becsapnak: a szakmai civileknek és a lakosságnak a „nagy együttműködőt” mutatják, majd valamilyen rejtélyes okból teljesen más történik.

A legutóbbi közgyűlésre az utolsó pillanat előtt Singlár úr beterjesztette az MVK zrt. közszolgáltatási szerződésének módosítását: azaz a menetrend átszabását június 15-ével.

A részletek megismerése után írta a VEKE: „Vissza kell vonni a menetrendi tervezetet. Változtatás kell a cég élén is, már megint. Mielőtt késő lesz.”

A miskolciak majd 15-én szembesülnek azzal, mit műveltek velük a lakossági fórumokon: mindent megígértek és egyetlen komoly pozitív változtatást tettek: lesz 54-es busz (jó, de jobb lenne ha hétvégeken is járna).

A többi intézkedésről annyit: egy kicsit több pénzből romlani fog a miskolci közlekedés színvonala.

Kriza Ákos fideszes polgármester amikor kirúgta egy nap alatt a Színházunk igazgatóját, azt mondta, meghallgatta az ott dolgozókat.

Ha meghallgatja a miskolciakat a közlekedésről, ki kell rúgnia az igazgatót és jöhet a következő!

dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában