Helyi közélet

2015.06.23. 14:12

Bográcsok csatáznak a Lecsófesztiválon

Miskolc - Augusztusban ismét megrendezik a Csanyikban a hagyományos Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált.

Miskolc - Augusztusban ismét megrendezik a Csanyikban a hagyományos Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált.

A civilek által szervezett Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválnak a Majális-park ad otthont augusztus 8-án. A jól bevált programok mellett az idén amatőr kutyaszépségversenyre is sor kerül. Igazi csemegének szánják a szervezők a Trabant–Wartburg kiállítást. Az örömteli hangulatról ismét utcai zenészek gondoskodnak, akik egész nap járják a helyszínt.

Lesz kóstolójegy is

A Zöld Kapcsolat Egyesület standján játékos formában ismerkedhetünk meg a környezettudatos életmóddal. Újdonságnak számít a kóstolójegy, amihez az evőeszközöket a rendezők biztosítják. A fesztivál egyik különleges programja az MVK nosztalgiabuszán való utazás lesz. A busz reggel 8 órakor a Gyermekváros lakóit szállítja a fesztiválra, utána pedig helyi járatként 9 órától 16 óráig a buszvégállomás és a Majális-park között ingyenesen közlekedik. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai verseny díjait az Észak Magyarország mint fő médiatámogató, a Szuperinfó, a BOKIK és a Miskolci Polgármesteri Hivatal adják.

A szakmai zsűrit az Országos Gasztronómiai Szövetség biztosítja. A nevező csapatok között értékes nyereményeket is kisorsolnak, többek között 5 darab bográcsot az Észak jóvoltából, de 10 tálca Borsodi is gazdára talál. Nevezés a főző- és sütőversenyre: Orosz Éva, [email protected], tel.: 06 20-288-7078. További információ: www.miskolcilecsofesztival.hu.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában