Helyi közélet

2015.05.22. 07:49

Miskolci közgyűlés - Átszervezés és létszámcsökkentés Miskolcon

Miskolc - Hat főosztály esetében 76 álláshely szűnik meg a miskolci polgármesteri hivatalban.

Miskolc - Hat főosztály esetében 76 álláshely szűnik meg a miskolci polgármesteri hivatalban.Hatékony feladat­ellátást elősegítő szervezeti struktúra kialakításával indokolja a hivatal átalakítását az a javaslat, amelyet csütörtökön fogadtak el a miskolci képviselők. Ennek értelmében a hivatalban új tagozódás jön létre és ezzel együtt – ezt is tartalmazza az előterjesztés – indokolt az álláshelyek megszüntetésével is együtt járó létszámcsökkentés. A csütörtökön elfogadott módosítás szerint a polgármesteri kabinet esetében 6, a jegyzői kabinetnél 40, a gazdálkodási főosztálynál 4, a hatósági főosztálynál 7, a városfejlesztési és üzemeltetési főosztály esetében 9 és a humán főosztályon 10 álláshely szűnik meg június 15-tel. Úgy tudjuk, ez nem jelenti azt, hogy a dolgozóktól megválik a hivatal, egy részük az átszervezéssel új munkakörbe kerül.

Az előterjesztésből kitűnik az is, hogy többek között a polgármesteri kabinet is átalakul, illetve a jogi és informatikai osztályt is átszervezik, az informatikai feladatokat ugyanis ezentúl a Miskolc Holding Zrt. látja majd el. A városfejlesztési és üzemeltetési főosztály megszűnik, a feladatok egy része átkerül a Miskolci Városgazda Kft.-hez. A hivatal ellátási osztályának bizonyos feladatai is átkerülnek a Miskolci Közintézmény-működtető Központhoz.

A csütörtöki testületi ülésen a város Integrált Területi Programjáról is döntöttek, ami 35 milliárd forintos uniós támogatást jelent a következő uniós költségvetési ciklusban. Ennek kapcsán a várost vezető frakció hangsúlyozta, elsősorban gazdaságfejlesztésre fordítják majd ezt az összeget. Dr. Kiss János alpolgármester arról beszélt, a városnak a járműiparban és a turisztikában van jövője, de a kutatásfejlesztést és a szakképzés fontosságát is hangsúlyozta. Az ellenzék szerint azonban már tavaly el kellett volna kezdeni a pályázást, ehhez képest még csak az előkészítésnél jár a város.

ÉM-NSZR


Miskolc - Csütörtökön tartották a májusi miskolci testületi ülést. A képviselők közel 20 napirendet tárgyaltak, köztük a rendőrségi beszámolót. De szó volt a tavalyi zárszámadásról is, valamint az Y-híd beruházáshoz tartozó döntésekről. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk a közgyűlésről. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában