Helyi közélet

2015.05.20. 18:35

Megérkeztek a diósgyőri adományok Kárpátaljára

Miskolc - Kedden, közel egy hónapos szervezés után sikerült célba juttatni az adományokat.

Miskolc - Kedden, közel egy hónapos szervezés után sikerült célba juttatni az adományokat.A diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok által, április közepén meghirdetett gyűjtés keretében 470.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni a kárpátaljai rászorulók javára. A végösszeget figyelembe véve igyekeztünk olyan közösséget találni ahol a legjobban fel tudjuk használni ezt az összeget. Így esett a választás Halábor településre, ahol 370.000 Ft értékben ,a település valamennyi lakójának, 305 családnak – több mint 600 embernek – tudtunk alapvető élelmiszerekből álló csomagokat összeállítani.

Halábor település lakói korábban soha semmilyen támogatást nem kaptak még, így akciónkkal szerettük volna az itt élőknek jelezni, hogy az Anyaországban élőknek minden elszakított területen élő magyar honfitársunk számít. Ahogy a gyűjtés során Szanyi György lelkész is megfogalmazta „Nem a kg liszt a legnagyobb segítség, hanem az a reményt adó tudat, hogy gondolnak ránk a többiek nehéz helyzetünkben.”

100.000 Ft értékben támogattuk az épülő református parókia és közösségi terem költségeit, ezáltal maradandó „nyomot” hagyva a településen. A helyiek kérésére hamarosan eljuttatunk egy DVTK címeres nemzeti zászlót is a településnek, melynek a közösségi teremben lesz a végső helye.

A gyűjtésben való segítségért és együttműködésért köszönettel tartozunk a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak, Osgyán Dániel ügyvezető igazgatónak, Szanyi Györgynek, a Borzsovai Református Gyülekezet lelkészének és a halábori presbitereknek.

A behívók elől menekülő fiatalok, a frontra vezényelt életerős magyar férfiak, a kormány által támogatott donyecki betelepülők és az egyre kilátástalanabb gazdasági helyzet arra kötelez minket, hogy lehetőségeinkhez mérten a jövőben is támogassuk az elcsatolt területeken élő testvéreinket, hiszen Minden magyar felelős, minden magyarért!


Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatták kezdeményezésünket:

  • Gyűjtés a DVTK-Videoton mérkőzésen: 138.780 Ft
  • Gyűjtés az Aluinvent-DVTK-Sopron mérkőzésen: 25.745 Ft
  • Utalások a számlaszámra: 31.000 Ft
  • DVTK labdarúgók: 10.500 Ft
  • Diósgyőr- Futball Club Kft.: 100.000 Ft
  • Szervezett Szurkolói Csoportok: 163.700 Ft

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában