Helyi közélet

2015.05.12. 18:06

Közlemény - Az európai turisztikai piacon elsőként Miskolcon indul el a magyar fejlesztésű Smart QR Code™ alapú QARD™ turisztikai kártyarendszer

Miskolc - Miskolcon kerül bevezetésre Európában elsőként a QARD™ turisztikai kártyarendszer, amely az egyik leginnovatívabb marketingkommunikációs technológia ma a világon – ráadásul költséghatékony is, hiszen miközben minden biztonsági elem és funkció beépíthető a rendszerbe, amit NFC-s/RFIDs, illetve korábbi vonalkódos társai tudnak, az előállítása olcsóbb, a használata pedig jóval sokoldalúbb azokénál.

Miskolc - Miskolcon kerül bevezetésre Európában elsőként a QARD™ turisztikai kártyarendszer, amely az egyik leginnovatívabb marketingkommunikációs technológia ma a világon – ráadásul költséghatékony is, hiszen miközben minden biztonsági elem és funkció beépíthető a rendszerbe, amit NFC-s/RFIDs, illetve korábbi vonalkódos társai tudnak, az előállítása olcsóbb, a használata pedig jóval sokoldalúbb azokénál.

A QARD™ rendszer segítségével úgy épülhet fel egy dinamikus tartalommal menedzselt kártyarendszer, hogy az sem a kártyahasználók, sem a kártyát elfogadók részéről nem igényel egyedi technikai eszköz beszerzést, amennyiben rendelkeznek okoskészülékkel, vagy webkamerával ellátott számítógéppel. (Mivel évek óta már csak ilyen készülékeket forgalmaznak a szolgáltatók, ezért ezek rendkívül elterjedtek.)

A Smart QR Code™ egy olyan egyedi megoldás, amely lehetőséget biztosít a kód mögötti online tartalmak dinamikus cseréjére, módosítására. Felhasználásának csak a képzelet szabhat határt, hiszen az SQRCODE™ rendszerben létrehozott Smart QR kódokhoz tartozó hivatkozásokat bármikor, könnyedén cserélhetjük – ez teszi lehetővé, hogy a turisztikai kártya több legyen, mint egy klasszikus városkártya.

A rendszer kialakításánál nagy gondot fordítottak a fejlesztők a felhasználóbarát megoldásokra. Minden képernyőfelbontás esetén valamennyi web böngészésre alkalmas eszközön helyesen jelenik meg az információ, ezzel is segítve a manapság közkedvelt mobil technológia használatát. A másik kiemelt fontosságú szempont az volt, hogy a rendszert úgy lehessen bevezetni, hogy az a már meglévő kártyarendszerek (NFC/RFID, városkártya, stb…) működését támogassa, annak ne konkurense, hanem kommunikáció és szolgáltatásbővítés oldalon partnere legyen.

A QARD™ rendszer az egyszerű használat mellett az egyik legfontosabb szemléletbeli különbsége a korábbi kártyarendszerekhez képest, hogy a legnagyobb figyelmet a kártya használókra fordítja, akik a Miskolc Pass megvásárlásával saját turisztikai navigátorhoz jutnak és a QR kód szkennelésével bármilyen okoseszközön elérik a fontosabb információkat, programokat és ajánlatokat.

A megoldás kifejezetten költséghatékony, mivel nem szükségeltetik hozzá speciális kártyák beszerzése, sem azok kiadása, pénzek letétbe helyezése, majd az azzal történő elszámolás sem, továbbá nincs szükség speciális telepített terminálokra és olvasókra az elfogadóhelyeken sem. A felhasználást követően a kártyáját mindenki magával viheti emlékül, amelynek funkciója a lejárat után átválthat akár invitatív kiadvánnyá, melyet mindig magunknál hordhatunk.

A Smart QR Code™ rendszer alkalmazása Miskolcon nemcsak a turisztikai kártyarendszerben használatos. Már a 2014. évi Matricás albumban (amely elnyerte az Iránytű turisztikai marketingkommunikációs verseny első díját a napokban) is ilyen Smart QR kódokkal találkozhattak az olvasók, amely lehetőséget biztosított arra, hogy év közben is módosítani lehessen az online tartalmakat. A Smart QR kódok segítségével az egyik nap még a Guide@Hand Miskolc tartalmaira mutattak a QR kódok, máskor egy-egy kapcsolódó rendezvényre hívták fel a rákattintók figyelmét az adott rendezvény honlapjára navigálva a felhasználót, megint máskor ugyanarra a kódra kattintva a hellomiskolc.hu tartalmai jelentek meg. 2015-ben még tudatosabban használja a helyi turisztikai szervezet ezt a megoldást, az idén megjelent Miskolc magazinban már minden témához kapcsolódva ilyen QR kódok találhatóak a kiadványban, de a városi turisztikai táblákon is Smart QR kódokkal nyújtanak bővebb információt több nyelven a vendégeknek.

- Nagy Júlia, TDM menedzser -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában