Helyi közélet

2015.05.29. 11:19

Jegyzet: Gyógyír

<em>Negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében. Az adatok a napokban kerültek nyilvánosságra a szakminisztérium adatai alapján. Konkrétan ez azt jelenti, hogy megyénkben 1167 általános iskolás hiányzott 50 óránál többet igazolatlanul, ami miatt családjuk hónapokig nem kapott családi pótlékot</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében. Az adatok a napokban kerültek nyilvánosságra a szakminisztérium adatai alapján. Konkrétan ez azt jelenti, hogy megyénkben 1167 általános iskolás hiányzott 50 óránál többet igazolatlanul, ami miatt családjuk hónapokig nem kapott családi pótlékot. Hegyi Erika jegyzete.És ha 40-szer többet hiányoztak az iskolából a megyénkbeli gyerekek, mint a nyugati határszélen, akkor azt is feltételezhetjük, hogy nálunk 40-szer akkora a baj. Mert itt valószínűleg a diákok iskolai teljesítménye is jóval gyengébb, a továbbtanulási esélyeik szintén, de annak az esélye is, hogy biztos tudással és szakértelemmel kerüljenek ki a középiskolából. Ha pedig mindez így van, nyilván a munkahelyet is nehezen találnak majd az általános iskolából rendszeresen hiányzó gyerekek. A probléma nem újkeletű, épp azért iktatták törvénybe, hogy a lógós gyerekek családjától megvonják a családi pótlékot. Mint látható, a probléma ezzel nem oldódott meg, legfeljebb a szegény családok még szegényebbek lettek. De ha esetleg érdekelne valakit, hogy a gyerekek miért nem mentek iskolába, talán már meglenne a megfelelő gyógyír is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában