Helyi közélet

2015.05.30. 14:09

HCM: jönnek a dolgozók

Miskolc - Jól halad a hejőcsabai cementgyár újraindításának engedélyeztetése.

Miskolc - Jól halad a hejőcsabai cementgyár újraindításának engedélyeztetése.Augusztustól több ütemben elindul a munkaerő-felvétel, jövő márciusig pedig közel 350 új munkahelyet teremtenek a Hejőcsabai Cement- és Mészipari (HCM 1890) Kft. miskolci cementgyárában. A cégnél már elkezdődtek az alapvető felújítási munkálatok, és az újraindítás hatósági engedélyeztetése jól halad – tudatta a társaság pénteki közleményében.

Mint írták, 125 éves hagyománya van Miskolc környékén a kőbányászatnak, a mész-, mészhidrát- és a cementgyártásnak, erre emlékezve Kálmán János, a társaság ügyvezetője elmondta: a gyár nagyon rossz állapotban volt, mikor birtokba vették, és bízik abban, hogy a szakhatósági engedélyek megszerzését követően a lehető leghamarabb megkezdhetik az újraindításához szükséges nagyberuházásokat. Hangsúlyozta: a 12 milliárd forintra becsült fejlesztés csak az engedélyek birtokában kezdődhet. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak majd arra, hogy a szigorú uniós előírásoknak megfelelő szűrőberendezéseket és legmodernebb technológiákat alkalmazzák. A felújítási munkálatokkal párhuzamosan a HCM 1890 Kft. már augusztustól megkezdi a munkatársak felvételét és képzését, így a tervek szerint 2016 januárjától megindulhat a termelés a gyárban.

ÉM


Miskolc - Az újrainduló üzemben kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában