Helyi közélet

2015.05.07. 16:29

Épül a lillafüredi libegő

Miskolc, 2015. május 7., csütörtök (MTI) - Libegő épül Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között, a csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban befejeződik - közölte a munkát végző Libegőpark Kft. ügyvezetője az MTI-vel csütörtökön.

Miskolc, 2015. május 7., csütörtök (MTI) - Libegő épül Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között, a csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban befejeződik - közölte a munkát végző Libegőpark Kft. ügyvezetője az MTI-vel csütörtökön.Jakab Gáza arról tájékoztatott, hogy a társaság zömmel európai uniós támogatással építi meg Lillafüreden a turisztikai látványosságot, amely során libegőt és a hozzá kapcsolódó "attrakciókat" alakítanak ki.

A budapesti székhelyű Libegőpark Kft az Észak-Magyarországi Operatív Program "Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban" a "Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése" című projektjavaslattal nyert, a csaknem nettó 685 millió forintba kerülő projekt több mint 479 millió forint vissza nem térítendő támogatást élvez.

A libegő 1000 méter hosszan szállítja az utasokat a 606 méteres Jávorhegyre, az utazási idő 11 perc.

A kivitelezés várhatóan a 2015-ös nyári idegenforgalmi szezon közepére elkészül, a libegő működtetése 9 állandó munkahelyet teremt, emellett számos ideiglenes munkahely jön létre.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában