Helyi közélet

2015.04.25. 16:32

Ugyanazért tették: „Mert segíteni jó!”

Miskolc - Önkéntes véradást szervezett a Borsodi Sörgyár és a Vöröskereszt pénteken a Miskolc Plázában.

Miskolc - Önkéntes véradást szervezett a Borsodi Sörgyár és a Vöröskereszt pénteken a Miskolc Plázában.

Minthogy a Borsodi a DVTK legfőbb támogatója, a diósgyőri sportolók is támogatták az akciót. Minthogy azonban a focisták már úton voltak Budapest felé Fradi-meccs miatt, őket két éppen sérült idegenlégiós játékosuk képviselte: Ivan Rados kapus és Williem Alves középhátvéd.

Mindkét fiatalember adott már korábban vért. Ivan megállapította: Magyarországon nagyobb hagyománya van a véradásnak, mint Brazíliában. Ő elárulta azt is: az édesapja és az édesanyja is szorult már vérátömlesztésre, mindketten rákbetegségük miatt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy szerencsére mindketten meggyógyultak.

A játékosoktól megtudtuk: játékidényben nem adhatnak vért. Ez a megkötés már nem terheli Szabó Petrát, a kosarascsapat tagját, így ő azzal a szándékkal érkezett, hogy életében először vérét adja. Úgy hallotta másoktól, hogy nem is árt egy sportolónak egy kis vérfrissülés, amúgy pedig azt is szerette volna megtudni, hogy milyen vércsoporthoz tartozik. Ám kiderült, hogy nem adhat vért, mivel nemrég kávét ivott.

– „Majd legközelebb!” – nyugtázta.

A véradók között ott találtuk Tóth-Szántai Józsefet, a RádióM ügyvezetőjét. A médium rendszeres promotálója a Vöröskeresztes akcióknak, ő pedig kihasználta ezt az alkalmat is, immár vagy harmincadszor. Emlékszik az első alkalomra is: 1988-ban történt, a seregben, akkor szabadság járt érte. Most pedig azért teszi, mert „segíteni jó”.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában