Helyi közélet

2015.04.07. 20:14

Tessék énekelni, mert a zene kell!

Alsózsolca - A fiatalok fellépési tapasztalatokkal gazdagodva önmagukat vállalták a színpadon.

Alsózsolca - A fiatalok fellépési tapasztalatokkal gazdagodva önmagukat vállalták a színpadon.

Minden bizonnyal komolyan vették szüleik vagy tanáraik jó tanácsát azok a 7 és 30 év közötti fiatalok, akik kilépve komfortzónájukból, időt és energiát nem sajnálva részt vettek a „Zene az kell!” kistérségi zenei tehetségkutatón Alsózsolcán.

A versenyt hat évvel ezelőtt álmodták meg a borsodi kisváros, és a vele szomszédos település, Sajólád közösségi házainak vezetői. Előbbi ezúttal a Fagi és Társa Kft-vel karöltve rekordszámú fiatalnak kínált bemutatkozási lehetőséget Miskolc és környékéről.

A zsűri székeiben Tunyogi Bernadett színésznő, Tallósné Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője, Mócz Ferenc iskolaigazgató és Cselepák Balázs énekes foglaltak helyet. A kezdeti lámpalázról a zsűri elnök, Falusi Mariann érkezése és egyéniségét tükröző, különböző színekben pompázó autója terelte el a figyelmet, aztán már az ifjú tehetségek kerültek reflektorfénybe.

A verseny szépen folyt a maga megszokott medrében, a selejtezőből csak a legjobbak juthattak tovább a délutáni döntőbe. Az öttagú zsűri mindössze pár alkalommal nyúlt a mikrofonhoz, hogy hangot adjon építő jellegű kritikájának: legtöbbször az életkorhoz nem illő dalválasztást és a külföldi dalok abszolút uralmát tették szóvá. Természetesen azt sem hagyták megjegyzés nélkül, ha senkivel össze nem téveszthető egyéniség, vagy páratlan hang töltötte be a színpadot.

Utóbbira kiváló példa volt a francia kuriózummal érkező Ács Polett, vagy a pop-rock kategóriában induló Grimon Ákos, aki mély tónusú, Josh Turner-re hajazó orgánumával valamennyi hölgy szívét megdobogtatta. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a legtöbb különdíjat zsebelhette be, a naptárát elnézve fellépések tekintetében biztosan nem fog unatkozni egy darabig...

A jövő tehetségeként aposztrofált Galovics Bernadett az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő Boogie méltán híres Parfüm-jét árasztotta a levegőbe, Jurák Lili pedig már rutinos musical énekesként biztosította be helyét kategóriája élén. Kovács Eszter magabiztos énektudásának, kiváló dalválasztásának és nem utolsó sorban szakmai felkészültségének köszönhetően emelhette magasba a kupát, gyarapítva a verseny abszolút győzteseinek névsorát.

A zene az kell! – ékes bizonyítékai ennek azok a fiatalok, akik fellépési tapasztalatokkal gazdagodva önmagukat vállalták a színpadon. És bizonyítékai olyan nevek, mint Simon Fruzsina vagy Pál Dénes, akik évekkel ezelőtt az alsózsolcai tehetségkutatót használták ugródeszkaként az országos sikerhez vezető úton. A zene az kell! Nem azért, hogy híresek legyünk. Hanem mert összetart és értéket teremt. Nem csak egyszer egy évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában