Helyi közélet

2015.04.17. 18:39

Sasszem - Légből kapott tettenérés Sajószentpéteren

Aggtelek, Kazincbarcika, Sajószentpéter - Közös, helikopteres akció eredményeként a rendőrök és természetvédelmi őrök értek tetten illegális hulladéklerakókat Sajószentpéteren.

Aggtelek, Kazincbarcika, Sajószentpéter - Közös, helikopteres akció eredményeként a rendőrök és természetvédelmi őrök értek tetten illegális hulladéklerakókat Sajószentpéteren.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai rendszeresen hajtanak végre közös ellenőrzéseket. Legutóbb 2015. április 12-én helikopterrel láttak el közös szolgálatot a rendőrök és természetvédelmi őrök a megyében. A légi járőrözés eredményeként Sajószentpéter külterületén – az Európai Uniós kötelezettségvállalás alapján kijelölt Natura 2000 Uniós természetvédelmi területen – tetten értek két férfit, akik egy tehergépkocsiról építési hulladékot borítottak a földre.

A szükséges intézkedések eredményeként az akció résztvevői a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsének járőreivel megerősítve elfogták és a rendőrségre előállították a két férfit. A hatóság id. B. Miklós 76 éves és ifj. B. Miklós 28 éves sajószentpéteri lakosokkal szemben természetvédelmi szabálysértési eljárást indított, illetve a cselekmény közigazgatási eljárást is magával vonz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a közeljövőben is tervez közös ellenőrzési akciókat a természetvédelmi értékek megóvása és egyéb szabálysértések, bűncselekmények, felderítése, megakadályozása érdekében.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában