Helyi közélet

2015.04.28. 07:22

Minisztérium Miskolcon?

Miskolc - Lázár János: „Miskolc is alkalmas lehet arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el”.

Miskolc - Lázár János: „Miskolc is alkalmas lehet arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el”.A miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten járt Miskolcon, és adott interjút a helyi lapnak. Ott tette a fenti nyilatkozatot, ami lefordítva azt jelenti, újra felmerült az ötlet, hogy a borsodi megyeszékhelyre költözzön egy minisztérium vagy valamelyik államtitkárság. Azért újra, mert már tavaly is arról szóltak a hírek, hogy Miskolcra is juthat egy szaktárca vagy kiemelt állami intézmény.

Lapunk az elmúlt év májusában éppen ezért kérdéseket tett fel az akkori kormányszóvivőnek, de azóta sem kaptunk választ. Előrelépés azonban történt, legalábbis Kecskeméten, ahová azóta költözött egy államtitkárság, az agrár-vidékfejlesztési.

Természetesen a miniszter miskolci kijelentése kapcsán lapunk újra megkereste a miniszterelnöki hivatalt, szerettük volna megkérdezni, hogy mikorra várható, hogy Miskolcra költözik egy állami intézmény, milyen infrastruktúra szükséges egy minisztérium működtetéséhez, a városban van-e erre alkalmas épület, milyen pluszt adhat egy ilyen intézmény a városnak. Illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy annak mi volt az oka, hogy a tavalyi bejelentés után mégsem lett államtitkárság városunkban. Hétfő estéig azonban nem kaptunk választ.

Kérdések

Az önkormányzatnál is érdeklődtünk, vannak-e elképzelések a város részéről, hogy milyen épületet ajánlhatnának fel erre a célra. Eszünkbe jutott az is, hogy esetleg a város által újonnan megvásárolt Avas szálló alkalmas lehet erre. Választ még innen sem kaptunk.

ÉM-NSZR

A Jobbik a belügyet szeretné

„Továbbra is a cigányügyi államtitkárságot hozná a Fidesz Miskolcra?” – ezt kérdezte Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján. „Az ígéret nem új keletű, hiszen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere már 2014 nyarán is arról beszélt, szívesen Miskolcra költöztetne Emmi-államtitkárságokat, ezen belül is legfőképp a cigányügyit, amelyet már az előző ciklusban is a borsodi megyeszékhelyen látott volna előszeretettel az Orbán-kormány” – mondta Jakab. A Jobbik szerint a megyeszékhely számára egy ilyen államtitkárság ugyanazt jelentené, mintha „a Világsátornak nevezett cigány kultúrközpontot akarná a Fidesz újra Miskolcra hozni”. Jakab Péter elmondta, a Jobbik fenntartja korábbi álláspontját, miszerint Miskolcra a Belügyminisztériumot kéne költöztetni, hiszen a közbiztonsággal a jelenlegi fideszes városvezetés önkormányzati szinten láthatóan nem tud megbirkózni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában