Helyi közélet

2015.04.27. 17:35

Mesteri nyomkutató - Az év rendőre bűnügyi technikusi kategória

Miskolc - A 43 éves, kétgyermekes Divinszki Zsolt őrnagy 21 éve zsaru, 18 esztendeje bűnügyi technikus. Kollégái a vegyszeres nyomkutatás mestereként emlegetik.

Miskolc - A 43 éves, kétgyermekes Divinszki Zsolt őrnagy 21 éve zsaru, 18 esztendeje bűnügyi technikus. Kollégái a vegyszeres nyomkutatás mestereként emlegetik.

A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem krimináltechnikusi szakán végzett, a Rendőri Ezredhez szerelt föl. Három évvel később már nyomozóként teljesített szolgálatot a Rudabányai Rendőrőrsön, ahol bűnügyi technikusi teendőkkel bízták meg. 2002-től a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának technikusa, majd 2009 januárjától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főtechnikusaként helyszínelt fajsúlyos ügyeket. Kimagasló szakmai tudása és szorgalma eredményeként másfél év múlva kiemelt bűnügyi főtechnikussá nevezték ki. Jelenleg is ebben a beosztásban dolgozik a főkapitányság bűnügyi technikai osztályán. Számos alkalommal vett részt csapattal helyi és országos szakmai versenyeken.

Több gyilkosság helyszíni szemléjén olyan anyagmaradványokat rögzített, amelyek lehetővé tették az elkövetők azonosítását. 2012-ben tárgyjutalomban részesült a gödöllő-domonyvölgyi emberölés felderítésében végzett kiemelkedő szakmai munkájáért. 2012. szeptember 24-én délután Bag és Domonyvölgy között a határban egy nő holttestét találták. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, a 32 éves nő halálát több késszúrás okozta. A helyszínről a bűncselekmény elkövetője az áldozat gépkocsijával hajtott el, amelyet a zsaruk még aznap este megtaláltak a 3-as főút mellett, Emőd térségében. Az autót Divinszki Zsolt őrnagy helyszínelte. Az elkövető ujjnyomán kívül megtalálta benne a gyilkos eszköz csomagolását is, amelynek alapján a nyomozók kiderítették, melyik hipermarketben vásárolt a tettes. Ezután azonosították, majd elfogták a különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított szakáldi S. Márkot (19).

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában