Helyi közélet

2015.04.02. 11:56

Interjú: Compact Disco

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Compact Disco együttes tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Compact Disco együttes tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél évetek?

Compact Disco: Azt lehet mondani, hogy nagyon munkásan teltek a elmúlt hónapok a stúdióban, mert szeptemberben abbahagytuk a koncertezést és picit visszavonultunk, hogy aztán teljesen megújuljunk. Az első kislemez decemberben látott napvilágot, egyúttal ez volt az első magyar nyelvű dalunk is ami a "Te meg Én" címet kapta. Innen pedig már sejteni lehet, hogy az új anyagnak (is) ez lesz az egyik ismérve, hogy magyar nyelven fog megszólalni. Kicsit a hangzással is visszakanyarodtunk a gyökerekhez, hiszen ahogy annó kezdtük és ahogy akkor megismert minket a közönség a 80-as évek szintipop stílusvilága a fő inspiráció, de persze megpróbálunk mai elektronikus zenei trendeknek is megfelelni.

Szabi: Mi volt a koncepció a "Te meg Én" c. klip elkészítésénél?

Compact Disco: A zenekar koncepciója az volt, legyen szerelmes tematikájú, mert az első ismertebb dalunk (I m in love) is ilyen volt. Aztán jött, hogy ehhez is valami témában passzoló videót kéne forgatni. Végül Csabinak volt az az ötlete, hogy mutassunk meg különböző életkorú párokat és azt, hogy a szerelem örök. Sok sok ismerős szerepel benne, amit nagyon köszönünk nekik.

Szabi: Hamarosan ismét kislemez megjelenés? Mit tudhatunk róla?

Compact Disco: Ez egy bővített kislemez lesz, hiszen elkészült újabb két magyar nyelvű dalunk. A Te meg Én mellé pedig ezek kerülnek fel a kislemezre, többek között a címadó "Csak a Szó" c nóta is. A dalhoz hamarosan készül majd egy nagyon érdekes dalszöveges klip is, ami legyen még titok, de hamarosan minden kiderül. Lesz rajta egy általunk készített remix, egy másik zenekarral, de ez szintén legyen még meglepetés. Érdemes csekkolni a facebook oldalunkat.

Szabi: Tervek?

Compact Disco: Várjuk a nyári fesztiválszezont, de az idei évünk inkább a stúdiózásról fog szólni. Csináljuk a friss cuccokat, ősszel pedig ismét tervben van kislemez megjelenés. Jövő tavaszra pedig érkezik a nagylemez. Addig is április 10-én a Teslában várunk mindenkit egy hatalmas bulira.

Szabi: Köszönöm Srácok!

Compact Disco: Köszönjük Szabi! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában