Helyi közélet

2015.04.09. 09:57

Immáron negyedszázada „űzik” a szarvast a hallgatók

Miskolc - A rajthoz állók szombaton délelőtt és délután ellepik a Bükköt (is).

Miskolc - A rajthoz állók szombaton délelőtt és délután ellepik a Bükköt (is).Idén 25. alkalommal rendezik meg a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi–főiskolai váltófutóversenyt, amely a hazai felsőoktatás sportjának tradicionális rendezvénye, valamint máig a legnagyobb létszámú hallgatói futóverseny Magyarországon.

Hetvenhat

Az idei Szarvasűzőkre összesen 76 csapat jelentkezett. A verseny április 11-én 10.30-kor rajtol az egri Dobó térről, az útvonal a Bükk-fennsíkon halad keresztül, a futók 75 kilométer megtétele után érkeznek meg a Miskolci Egyetem sportpályájára. Az útvonal 12 különböző hosszúságú és nehézségű szakaszra van felosztva, ennek megfelelően 12 fős csapatok (minimum 4 lány) indulnak. Az utolsó két szakasz útvonala megegyezik, a Miskolci Városi Sportcsarnoktól indul, 17.05-kor (női futók) és 17.20-kor (férfi futók). Érdekesség, hogy ezt a szakaszt a Miskolci Egyetem és a névadó szponzor több felső vezetője fogja teljesíteni. A befutó után a szervezők minden résztvevőt megvendégelnek egy tányér meleg étellel, valamint megajándékoznak egy emlékbögrével. A rendezvény hivatalos része a Miskolci Egyetem Körcsarnokában megrendezésre kerülő, a jubileumra időzített meglepetésekkel fűszerezett eredményhirdetéssel és díj­átadóval zárul.

Nyílt kategória

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség második éve nyilvánította a versenyt Magyar Egyetemi–Főiskolai országos váltófutó bajnoksággá, vagyis a leggyorsabb hallgatói csapatok a Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői cím mellett elnyerik a Magyarország 2015. évi Egyetemi–Főiskolai váltófutó bajnoka címmel járó dicsőséget is. A jubileum alkalmából a szervezők idén nyílt kategóriát is hirdettek, gondolva azokra, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön. Bővebb információk a www.szarvasuzok.hu, illetve a www.facebook.com/szarvasuzok oldalon olvashatók.

ÉM

A tervezett útvonal

1. szakasz: Eger–Felnémet (női) 3.9 km2. szakasz: Felnémet–Szarvaskő (férfi) 7,3 km3. szakasz: Szarvaskő–Bélapátfalva (férfi) 9.6 km

4. szakasz: Bélapátfalva–Szilvásvárad (férfi) 6,0 km

5. szakasz: Szalajka-völgy–Kalapati pihenő (férfi) 5.6 km

6. szakasz: Kalapati pihenő–Olaszkapu (férfi) 6.4 km

7. szakasz: Olaszkapu-Nagymező (női) 4.9 km

8. szakasz: Nagymező–Jávorkút (női) 4.0 km

9. szakasz: Jávorkút–Létrástető–Lillafüred, Palotaszálló (férfi) 12.2 km

10. szakasz: Palotaszálló–Királyasztal (férfi) 4.2 km

11. szakasz: városi Sportcsarnok–Görgey A. u.–Mikes Kelemen u.–Aulich L. u.–Szabadságharc u.–Ifjúság út–Szent György út–Tapolcai út–Egyetemi Sportpálya (női) 5.2 km

12. szakasz: az útvonal megegyezik a 11. szakasz útvonalával (férfi) 5.2 km

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában