Helyi közélet

2015.04.20. 16:02

"Fontos segíteni másokon!" - Adományt gyűjtöttek a diósgyőri ultrák

Miskolc - Legutóbb a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak, most a kárpátaljai magyaroknak gyűj­tenek a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok.

Miskolc - Legutóbb a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak, most a kárpátaljai magyaroknak gyűj­tenek a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok.– Hetekkel ezelőtt olvastuk, hogy milyen hírek érkeznek Kárpátaljáról, és úgy gondoltuk, nem maradhatunk tétlenek. Ezért felvettük a kapcsolatot a Kárpátaljai Református Egyházzal, Fábián püspök úrral, és megszerveztük a mai mérkőzésre a gyűjtést – mondta a vasárnapi Diósgyőr–Videoton meccs előtt Molcsán György, a Bajtársak Diósgyőr képviseletében. – Felvettük a kapcsolatot a játékosokkal is, illetve a többi magyarországi szurkoló­táborral, hogy ők is járuljanak hozzá.

György elmondta: a DVTK múlt heti bajnoki kosárdöntőjén 25 ezer forint gyűlt össze, ám ennél az összegnél többre számítanak. A pénz­adományon kívül érkezett más felajánlás is: ruha, és valaki felajánlott 250 kilogramm babot is.

– Az adományokat a borzsovai református közösségnek fogjuk eljuttatni, és az elutalt pénzből a helyszínen vásárolunk be – tette hozzá, majd azzal folytatta: nem igazán szeretnek rivaldafényben lenni, szerepelni, de úgy érzi, fontos segíteni másokon. Legyen szó emberi, vagy állati sorsokról.

Ha csak mindenki…

– A jövőben is igyekszünk segíteni! Gyűjtöttünk karácsonykor, de zsákot pakoltunk a 2010-es árvízkor is –mondta Molcsán György. Szurkolni viszont továbbra sem szurkolnak a stadion(ok)ban, és ez alól az utolsó hazai meccs sem lesz kivétel, mert „regisztráció van és kártya kell”.

Szabó József Iván elmondása szerint három évtizede jár a DVTK mérkőzéseire. Érdekes dologgal kezdte mondandóját, amikor a „gombánál” megszólítottam.

– Nagyon-nagyon sajnálom, hogy a srácok nem szurkolnak, mert pontokat jelent a csapatnak a létük, ráadásul hangulat sincs – jelentette ki. – A gyűjtés nagyon szimpatikus, én pedig a magam szerény eszközeiből dobok a dobozba. Ha csak mindenki egy 500-ast bedobna, az már igen jó lenne!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában