Helyi közélet

2015.04.23. 20:03

Éledező kohász álmok

Miskolc - 2016 végén-2017 elején indulhat meg a termelés a diósgyőri mini acélműben.

Miskolc - 2016 végén-2017 elején indulhat meg a termelés a diósgyőri mini acélműben.

Nyolc évnyi szünet, sok éves „hadakozás”, megannyi áttárgyalt óra, hosszas engedélyeztetések, egyeztetések, és megint csak egyeztetések – ez a múlt. Közel 20 milliárd forintnyi befektetés, 18 hónapra tervezett megfeszített munka – ez a jövő. Pontosabban ez a kohász jövő Diósgyőrben. Nyolc évnyi szünet után ugyanis 2016 decemberében–2017 elején újra acélcsapolásnak lehetünk szemtanúi az egykori kohászvárosban. A DIGÉP Mini Acélmű projekt megvalósulásával felébredhet végre Csipkerózsika-álmából a több mint 240 éves hagyományokkal büszkélkedő diósgyőri kohászat.

Az egy évvel ezelőtti projektindító után rögös út vezetett csütörtökig, amikor is letették az alapkövét, pontosabban az alapkapszuláját az új acélműnek, amely minimum 500 azonnali és mintegy 1000 új munkahelyet eredményezhet 5 éves távlatban. Mint elhangzott: „DIGÉP Mini Acélmű” termékstruktúrája döntően minőségi ötvözött termékekből áll majd, amelyek elsősorban az autóipari, járműipari, olaj- és gázipari, minőségi gépipari alkatrészgyártók és beszállítók számára jelent alapanyagot, és amely évi mintegy 120–150 ezer tonna importot válthat ki.

ÉM


Miskolc, 2015. április 23., csütörtök (MTI) - Új acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a tradicionális nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a Miskolc Steel Mills Kft. és a DIGÉP MSM Kft. DIGÉP mini acél- és hengermű beruházásának alapkőletételén. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában