Helyi közélet

2015.04.23. 09:07

Acélmű: végre épülhet

Miskolc - Csütörtökön teszik le az alapkövét a Diósgyőri Ipari Parkban a Mini Millnek.

Miskolc - Csütörtökön teszik le az alapkövét a Diósgyőri Ipari Parkban a Mini Millnek.Valamivel több mint egy évvel ezelőtt, egészen pontosan 2014. március 28-án indították el jelképesen a Miskolc Steel Mills Kft.-nél megvalósuló miniacélmű és a hozzá kapcsolódó hengermű építési projektjét, ám a folytatásra máig kellett várni. Mert bár az ünnepélyes ceremóniát követően elhangzott, hogy reményeik szerint júliusban indulhat a beruházás és 2016 nyarán a termelés, sok dolgot kellett még leküzdeniük a társaság vezetőinek.

Ma azonban végre ünnepelhetünk, hiszen épülhet a várost évszázadokig jellemző ipari kultúra, a kohászat egy új fellegvára. A társaság vezetői szerint az üzem indításával, de már a beruházással is jelentős számú munkahely jön létre – minimum 500 azonnali és mintegy 1000 új munkahellyel számolhatunk 5 éves távlatban. Mint arról korábban is írtunk, a „DIGÉP Mini Acélmű” termékstruktúrája döntően minőségi ötvözött termékekből áll majd, amelyek elsősorban az autóipari, járműipari, olaj- és gázipari, minőségi gépipari alkatrészgyártók és beszállítók számára jelent majd alapanyagot, és amely évi körülbelül 120–150 ezer tonna importot válthat ki.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában