Helyi közélet

2015.03.25. 08:00

Száz új munkahely Újhelyben

Sátoraljaújhely - Átadták a tavaly elkezdett nagyberuházást a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft.-ben.

Sátoraljaújhely - Átadták a tavaly elkezdett nagyberuházást a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft.-ben.Tavaly tavasszal rakták le annak a beruházásnak az alapkövét, amelynek köszönhetően 100 új munkahely létesülhet a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft.-ben. Kedden délelőtt a már elkészült 12 ezer négyzetméteres csarnokot avatta fel Wilhelm Rambold ügyvezető tulajdonos és Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár.

Egymilliárd forintból

– Az új gyártócsarnokban fog megvalósulni a CNC megmunkálás, valamint minden egyéb megmunkálási folyamat – mondta egyebek mellett Wilhelm Rambold. – Az új helyszínnek köszönhetően egy helyen tudjuk majd elvégezni a teljes megmunkálási folyamatot egy adott terméken. Fontos szempont, hogy az új technológiával épült csarnok megújuló energiát is használ, amitől jelentős energiamegtakarítást is várunk. Wilhelm Rambold elmondta azt is, az 1 milliárd forintos beruházást a megnövekedett piaci igények indokolták, valamint az, hogy a német anyacégtől egyrészt termelési kapacitást készülnek elhozni, másrészt új termékek gyártásának bevezetését is tervezik.

Sikertörténet

– Számomra a mai napig lenyűgöző az, ami itt történik – mondta lapunknak Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – 25 évvel a cég elindulása után elértük azt, hogy Miskolctól Sátoraljaújhelyig a Prec-Cast a legnagyobb és a legtöbb munkahelyet biztosító cég. Kiszámítható, biztos egzisztenciát nyújt a városban és vonzáskörzetében élő munkavállalóknak, ezzel is segítve azt, hogy Sátoraljaújhely ismét egy vonzó, élhető várossá váljon.

– 25 év alatt egy kis házból egy hatalmas komplexum lett, ez a Prec-Cast sátoraljaújhelyi sikertörténete – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – A cég a megtermelt haszon jelentős részét visszaforgatta a vállalkozásba, ez az üzletpolitika tette lehetővé a fejlődést és azt, hogy Zemplénben folyamatosan új munkahelyek létesüljenek.

– A magyar-német gazdasági kapcsolatrendszer egyik zászlóshajója a Prec-Cast – mondta Magyar Levente. – A német cég mintapéldája annak, hogy Magyarországon, azon belül is Észak-kelet-Magyarországon is van értelme beruházni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában