Helyi közélet

2015.03.03. 13:59

Nézőpont: Siker receptre?

<em>Mi a siker titka? Hogyan lehetünk sikeresek? Hogyan kereshetünk sok pénzt? Mit kell tennünk és hogyan? Ezekre a kérdésekre próbált választ adni a közelmúltban megtartott Sikernap, ahol Wicha József miskolci vállalkozó volt az előadó</em>.  <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Mi a siker titka? Hogyan lehetünk sikeresek? Hogyan kereshetünk sok pénzt? Mit kell tennünk és hogyan? Ezekre a kérdésekre próbált választ adni a közelmúltban megtartott Sikernap, ahol Wicha József miskolci vállalkozó volt az előadó.  Szántó Rita jegyzete.

A rendezvényre invitáló hirdetésben fűtésszerelőből lett milliárdos vállalkozóként említették a miskolci üzletembert, ezzel is jelezve, hogy neki sikerült. Ez egyfajta garancia volt arra, ha valaki, hát ő biztos, tudja a siker titkát és azt, hogyan lehet sok pénzt keresni.

Miután az előadását meghallgattam, az is bebizonyosodott, hogy jó előadó, tud hatni a közönségre. Olyannyira, hogy a közel másfél órás előadása után olyan egyszerűnek tűnt az út a milliókig, mit milliókig, milliárdokig. Az ember azt érezte, ha pontosan jegyzetelt, már biztos, hogy nem lesz több gondja az életben. Csak be kell tartani az előadó által pontokba szedett szabályokat, mint például kemény munka, kitartás, a pontos cél meghatározása, és a többi, és a többi.

Persze, aki nem csupán kíváncsiságból vett részt az előadáson, hanem valamilyen útmutatást várt, annak csalódnia kellett. Nem azért, mert nem kapott, hanem azért, mert nem hiszem, hogy létezik egységes recept. Nem hiszem, hogy Wicha úr pontjait lépésről lépésre betartva oda jutnánk, ahova ő. Érdekes ugyan meghallgatni, hogy másnak – például neki – hogyan sikerült, de elhinni, hogy ennyivel nekünk is sikerülhet, önbecsapás.

Az a nagyon régi történet jutott eszembe, amikor egy amerikai kitalálta, egy dollárért elárulja, hogyan lehet sok pénzt keresni. Az emberek bőszen küldték neki az egy dollárt, majd válaszborítékban megkapták a választ: „Így”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában