Helyi közélet

2015.03.11. 16:24

Kutyaviadal: Ózdon buktak le legutóbb

Aszaló, Miskolc - Az állatvédő szerint az ilyen jellegű ügyek nagy részében többnyire ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

Aszaló, Miskolc - Az állatvédő szerint az ilyen jellegű ügyek nagy részében többnyire ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.Egy, a feltételezések szerint kutyaviadalban megsérült állat miatt kért segítséget a Borsodi Állatvédőrségtől egy aszalói család.

A kutyát elvisszük a Népkerti Állatklinikára, ahol ellátják sérüléseit, de az állatorvostól ilyenkor igazolást is kérünk, hogy milyen sérülései voltak, vannak a kutyának. Aztán gondozásba vesszük, rehabilitáljuk, ami után gazdihoz kerülhet – sorolta kérdésünkre Garam Szabolcs, a Borsodi Állatvédőrség állatvédője.

Állítása szerint egyébként nem újdonság a kutyaviadal a régióban. Leginkább Miskolcon, Lyukóbánya és környékéről, illetve a számozott utcákból kapnak sok bejelentést. Az ügyek java részében tapasztalatai szerint ismeretlen tettes ellen kezdődik nyomozás.

Nemzetközi viadal

A Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának sajtószóvivője, dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredes, irodavezető arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy egy aszalói lakos kért rendőri intézkedést.

– A járőrök kimentek a helyszínre, akiknek elmondták, hogy egy sérült kutya bement hozzájuk – mondta a szóvivő. – A rendőrök az állatvédőkkel befogták a kutyát és elszállították, bűncselekményre utaló körülmény egyelőre nem merült fel az ügyben.

Ugyanakkor nem ismeretlen elfoglaltság megyénkben a kutyaviadal. 2012. május 13-án például egy ózdi magán­ingatlanon lévő telephelyre szervezett egy helyi 38 éves férfi állatviadalt. A pitbull jellegű ebek részvételével zajló verekedtetés nemzetközinek ígérkezett, mivel azon harci kutyájával egy 29 éves román férfi is részt vett. A „mulatságnak” az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának rendőrei és a Terrorelhárítási Központ munkatársai vetettek véget.

10 kutya = 3 millió

Akkor a megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra 1000-1000 euró értékben fogadtak. Az állatviadal során történt rajtaütés eredményeként összesen 13 főt állítottak elő. Egy állatviadalra felkészített ebet némely esetben 600–700 ezer forintért vásároltak meg az állatviadal szervezésében részt vevő gyanúsítottak, de a tíz lefoglalt kutya értéke minimális áron számolva is meghaladta a hárommillió forintot.

ÉM-JLI


Aszaló - Segítséget kértek a Borsodi Állatvédőrségtől egy sérült állat miatt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában