Helyi közélet

2015.03.03. 14:24

Közlemény - Jobbik: Ismét veszélyben a Kazincbarcikai Kórház

Kazincbarcika, Miskolc - Ismét veszélyben a Kazincbarcikai Kórház a Jobbik szerint. Nem először: már 2013-ban is osztályok bezárását helyezték kilátásba, ami ellen akkor a kazincbarcikai emberek összefogtak és demonstrációt hirdettek.

Kazincbarcika, Miskolc - Ismét veszélyben a Kazincbarcikai Kórház a Jobbik szerint. Nem először: már 2013-ban is osztályok bezárását helyezték kilátásba, ami ellen akkor a kazincbarcikai emberek összefogtak és demonstrációt hirdettek.

Bár a Fidesz azt ígérte, minden marad a régiben, megszűnt a fekvő gyermekosztály, a krónikus belgyógyászat, a fül-orr-gégészeti osztály és a baleseti sebészet, a belgyógyászat pedig 70 helyett immár csak 40 ággyal működik. A szemészeti osztályból csupán az egy napos szemészeti részleg maradt 10 ággyal, és a sebészeten is korlátozott az ellátás, emlékeztetett sajtótájékoztatóján Téglási Kinga.

A Jobbik kazincbarcikai önkormányzati képviselője szerint már 2013-ban elkezdődött a kórház tudatos leépítése, amit immár kormányzati szintre emeltek az ez év januárjában elrendelt megyei intézmény összevonásokkal. A Miskolcon működő Megyei Kórházba összevont profilok mellett a vidéki kórházakat teljesen leépítik vagy átszervezik. Vajon miként tudna egy megközelítőleg 700 ezer lakost számláló megye számára egyetlen kórház teljes körű egészségügyi ellátást biztosítani, ugyanis a miskolci kórházak „átszervezése” következtében immár a megyeszékhely is krónikus orvoshiánnyal és infrastrukturális problémákkal küzd? Vajon ki fogja majd vállalni a felelősséget a kórházak leépítése következtében megtörténő tragédiákért és meddig folytatódik még ez a felháborító, tarthatatlan folyamat – tett fel kérdéseit a képviselő.

Közölte: a Kazincbarcikai Kórház sorsa egy olyan, szó szerint is létfontosságú kérdés, amely a városban és a város környezetében élők összefogását fogja eredményezni 2015-ben is. A kórház megvédése érdekében a Jobbik mindent megtesz, és ehhez várja a városért tenni akaró, felelősséggel gondolkodó barcikaiak csatlakozását, pártszimpátiára való tekintet nélkül.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában