Helyi közélet

2015.03.18. 15:06

DK: Mi baja a városvezetésnek a színházigazgatóval?

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, mi a baja a miskolci városvezetésnek Kiss Csaba színházigazgatóval.

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, mi a baja a miskolci városvezetésnek Kiss Csaba színházigazgatóval.

„Értetlenül állunk az előtt, hogy dr. Kriza Ákos polgármester, a korábban általa is támogatott Kiss Csaba színházigazgató visszahívását kezdeményezte” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Szűcs Erika (DK), a megyei közgyűlés tagja, és dr. Tompa Sándor (DK), miskolci önkormányzati képviselő. Kitértek arra is, hogy a városvezető már az első ciklusát is azzal kezdte, hogy az akkori színigazgatót, Halasi Imrét idő előtt menesztette.

Dr. Tompa Sándor, az MSZP frakció tagjaként annak idején nem döntött Kiss Csaba megválasztásáról – a frakció ugyanis kivonult a szavazásról –, de most elmondta, Kiss Csaba az elmúlt három évben bizonyított, megújult a színház, fesztiválok sorát hozta ide. „Beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Nem beszélve arról, hogy a költségvetés tárgyalásánál sem jelezte a városvezetés, hogy gondok lennének a színháznál, illetve a felügyelő bizottság részéről sem érkezett észrevétel” – fogalmazott. A felügyelő bizottság kapcsán elmondta, szerinte összeférhetetlenségnek számít, hogy Eperjesi Erika – aki a Fidesz önkormányzat képviselője – tagja a színház felügyelő bizottságának, miközben alkalmazottja is a teátrumnak.

A DK azt is kifogásolta, hogy ezt az ügyet zárt ülésen tárgyalja a miskolci testület, szerintük mindenki miskolcira tartozik, hogy a városvezetésnek mi a problémája Kiss Csabával.

ÉM


Miskolc - Felmentik Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját - értesült az InfoRádió. Kiss Csaba a rádió megkeresésére elmondta: minden előzmény nélkül kedden délelőtt behívatta őt Kriza Ákos polgármester, és közölte az elhatározását, miszerint a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot, így felmenti őt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában