Helyi közélet

2015.02.12. 10:00

Új képviselővel bővül a megyei közgyűlés

Miskolc - Az idei költségvetés elfogadása is a napirendek között van.

Miskolc - Az idei költségvetés elfogadása is a napirendek között van.A Magyar Szocialista Párt listáján megyei közgyűlési mandátumot szerző Szitka Péter – aki „civilben” Kazincbarcika polgármestere – lemondott testületi tagságáról. Az MSZP helyette Nyakó Istvánt jelölte a megyei közgyűlésbe. Az új képviselő csütörtökön délelőtt 10 óra után veszi át megbízólevelét és teszi le az esküt a közgyűlés ülésének nyitányaként.

Az ülésen – amely ebben az évben az első – elfogadják a megyei önkormányzat idei költségvetését és a megyei közgyűlés 2019-ig terjedő gazdasági programját.

Gazdaságfejlesztés és értéktár

Török Dezső, a közgyűlés elnöke beszámol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Gazdaságfejlesztést Segítő Tanácsadó Testülete megalakulása óta eltelt tevékenységéről, míg Bánné dr. Gál Boglárka közgyűlési alelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság tavalyi második félévi munkáját elemzi, mint a testület újdonsült elnöke.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában