Helyi közélet

2015.02.02. 14:49

Nomád tábor lesz Karoson

Karos - A tervek már megvannak, jóváhagyásra várnak.

Karos - A tervek már megvannak, jóváhagyásra várnak.Működésének harmadik évét kezdi meg a karosi Honfoglalás Kori Látogatóközpont.

Szabó Pétertől, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, az első év varázsa után 2014-ben négyezer látogatót fogadott a park. Idén ennél jóval magasabb számra számítanak, már csak azért is, mert a 2015-ös rendezvénysorozatot úgy alakították ki, hogy az minél közönségbarátabb legyen.

Ennek jegyében biztos lesz nyáron a látogatóközpont területén legalább egy nomád tábor, amelyre már a jelentkezők is megvannak.

Tovább folytatják az életfaültetők találkozóit, megemlékeznek az évente kétszer esedékes nap-éj egyenlőségről. Lesznek történelmi tárgyú előadásaik, nomád hétvégéik és lehetőség szerint lovasíjász versenyeik is.

– A terveink gyakorlatilag már készen állnak – mondta Szabó Péter –, már csupán az kell, hogy az intézményt fenntartó önkormányzat is rábólintson ezekre, és akkor márciusban el is kezdjük a programokat.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában