Helyi közélet

2015.02.13. 07:57

Nem hagyják magára a klubot

Miskolc - A klub neve most még Borsod Volán SE, ez az elnevezés azonban változhat.

Miskolc - A klub neve most még Borsod Volán SE, ez az elnevezés azonban változhat.Köztudott, hogy a Borsod Volán Zrt., a Hajdú Volán Zrt. és a Szabolcs Volán Zrt. január közepén egyaránt beolvadt a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-be. Az egyesüléssel a három társaság megszűnt, az új cég pedig a Volán-társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét. Az átszervezésnek valószínűleg lesz sportvonatkozása, hiszen annak ellenére, hogy jogilag és szervezetileg is létezik a Borsod Volán Sportegyesület, a klubnál a közeljövőben nyilvánvalónak tűnik az „átkeresztelési ceremónia”. Vagy mégsem?

Még kérdőjeles

– Nem tudom, hogy jelenleg van-e egyáltalán olyan ember, aki erre tud válaszolni – kezdte Balázs András, a BVSE ügyvezető elnöke. – Az integráció megtörtént, létrejött az új regionális társaság, de még nem alakult ki ennek szponzorációs tevékenysége, így a jövő a sportkör számára még ismeretlen elemeket tartalmazhat. Azt várjuk, hogy a szervezeti és a személyi változásokat követően, a gazdálkodási kérdések után, a társadalmi felelősségvállalás ügye is terítékre kerüljön. Valószínűleg utána tudok konkrét felelettel szolgálni. Mivel önálló jogi személyként működünk, elvileg maradhatna az elnevezésünk akár a Borsod Volán SE, de akár meg is változtathatjuk. A népkerti létesítményünk a klub tulajdonában van, fenntartására eddig – a névhasználatért úgymond cserébe és a támogatási szerződésünk alapján – a Borsod Volán Zrt.-től kaptunk támogatást. Egyébként nem a név a lényeg, hanem az, hogy utánpótlás-nevelő egyesületként fennmaradjunk és tevékenységünket a jövőben is végezhessük.

A klubnak kell

Izgalmas kérdés a létesítmény sorsa, jövője is. A komplexum és a szociális épület lelakott, teljes felújítása elkerülhetetlen. Erről így vélekedett Balázs András:

– Erőteljesen keressük-kutatjuk azt a pályázati formát, amelynek segítségével elindíthatnánk a rekonstrukciót. Ezt a létesítményt eddig azonban nem érezte magáénak egyetlen program sem, sőt sportegyesületünk sem központi, sem önkormányzati támogatást nem kapott. A generálozás megkezdődhet úgynevezett TAO-s pénzből, az viszont lényeges, hogy a harmincszázalékos pályázati önrészt csak akkor tudja biztosítani a Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., ha a cég társasági adót fizet, egyéb esetben a fejlesztéshez szükséges önrészt a klubnak kell összeszednie.

Már egyeztettek

Az ügyben megkerestük dr. Sárközi Györgyöt is. Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója a sporttelep hasznosítását továbbra is a város önkormányzatával egyeztetett koncepció alapján képzeli el, s erről korábban már egyeztettek a város vezetőivel. Az immár regionális méretű, közösségi közlekedést végző, közszolgáltató társaság a társadalmi felelősségvállalási programjában fontos szerepet szán a sportnak, különösen az utánpótlás-nevelés és a tömegsport területén.

ÉM-KT

Szakosztályok

A Borsod Volán SE szakosztályai: labdarúgás (180–200 igazolt versenyző), asztalitenisz (30–40), természetjárás-tömegsport (60–70). A klub költségvetéséhez és népkerti létesítményének fenntartásához eddig a Borsod Volán Zrt. a szponzorációs megállapodás szerint járult hozzá (ennek összegét Balázs András nem kívánta megnevezni – a szerk.), s ezt a forrást – ugyancsak támogatási szerződés alapján – a jövőben az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. biztosíthatja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában