Helyi közélet

2015.01.09. 16:08

Ő volt a világ legfiatalabb Bónija - Interjú: Peller Károly operettszínésszel

Miskolc - Peller Károly ki sem látszik a munkából. A napokban számos újévi koncerten tapsolhat neki a közönség.

Miskolc - Peller Károly ki sem látszik a munkából. A napokban számos újévi koncerten tapsolhat neki a közönség.

A népszerű operettszínészt olvasóink is jól ismerhetik, hiszen Miskolcon is fellépett már. Életútja példa arra, hogy a tehetséges és szorgalmas emberek végül azt csinálhatják, amit a legjobban szeretnek.

Hogy telnek az új év első napjai? Úgy tudom, egymást érik az újévi koncertek.

Peller Károly: Igen, sok fellépésem van most is, de tulajdonképpen már nyár óta nincs megállás. Dolgozom a hét minden napján, hétfőtől vasárnapig. Szeptemberben elkezdődtek a próbák és a felújítások az operettszínházban, novemberben és decemberben pedig két bemutatóra is készültem párhuzamosan, az operettszínházban az Isten pénze című musicalre, Nagyváradon pedig a Diótörő és az Egérkirály című mesemusicalre. Egymástól több mint 200 kilométerre, nincs megállás. Az év első napján a Nemzeti Gálán énekeltem. Most épp Sopronba utazunk a színház társulatával az Újévi Operett Gálára, aztán Münchenbe megyünk fellépni.

Nem sok ez egy kicsit?

Peller Károly: Kicsit sok és fárasztó, de ha az ember ezt a hivatást választotta, akkor szívesen csinálja. Boldognak kell lennem, hogy ennyi szereplési lehetőségem van.

Melyik a kedvenc operettje?

Peller Károly: Sokáig a Csárdáskirálynő Bóni szerepét szerettem a legjobban. Egyébként én voltam minden idők legfiatalabb Bónija, 18 évesen kaptam meg ezt a szerepet. Tavaly adtam le, mert 13 év alatt kicsit belefásultam. Most a Mágnás Miska a kedvencem, szegény Bajor Imrétől örököltem, amikor beteg lett. A Mágnás Miskát ősszel felújítjuk, és akkor már hivatalosan is én játszom.

Fellépett már a Miskolci Szimfonikus Zenekarral is. Milyen élmény volt?

Peller Károly: Tavalyelőtt az újévi hangversenyen valóban velük léptem fel az újévi hangversenyen. Nagyon jó zenekar, kiváló zenészek játszanak benne. Ismerem a mostani karmesterüket, Gál Tamást is, bár vele még nem dolgoztam együtt.

Hogyan lett operettszínész?

Peller Károly: Csupa véletlennek köszönhető. A családunkban nincs művész, de nagymamám szorgalmazta, hogy menjek el egy színész­stúdióba. A következő állomás egy musicalstúdió volt. Aztán a Budapesti Operettszínház zenés-színészképző stúdiója következett. Amikor ezt elvégeztem, az operettszínház leszerződtetett. Nagyon kedvelem az operett világát. Elegáns, humoros, játékos, sok zene, sok tánc jellemzi.

Úgy tudom, vendéglátós végzettsége is van. Szokott főzni?

Peller Károly: Nem nagyon, rohanás az életem. És sajnos válogatós is vagyok. A halat egyáltalán nem tudom megenni, bár az utóbbi időben már próbálok vele megbarátkozni. Rövid az általam kedvelt ételek listája: csirkemell, pulykamell, zöldségek és tésztafélék. Ha külföldön járok, sokszor félek az ottani ételkülönlegességeket megkóstolni, de Szendy Szilvi szokott biztatni, hogy kóstoljak meg egy-egy helyi specialitást.

Elárulja az újévi kívánságait?

Peller Károly: Mindenki találja meg a boldogságát! És az egészség is nagyon fontos.

És az operettek terén?

Peller Károly: Nem szoktam ezen a téren kívánni, mert úgy érzem, hogy szerencsés vagyok a művészi pályámon. Általában minden úgy alakul, ahogy elképzeltem életemnek ezen a területén, ezért különösebb dolgot nem is kívánok.


Névjegy: Peller Károly

  • 1979. május 27-én született Budapesten.
  • A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában érettségizett, majd a Budapesti Operettszínház zenés-színészképző stúdiójában végzett 1998-ban. Ezután a színház szerződtette.
  • 1998–2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban.
  • 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája.
  • A TV2 Jóban-rosszban című sorozatának a szereplője volt.
  • 2002-ben Nivó-díjat kapott
  • 2003-ban a Marsall-botot, az évad legígéretesebb tehetségének járó díjat vehette át.
  • 2004-ben a magyar kritikusok által az évad legjobb mellékszereplője díjára jelölték.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában