Helyi közélet

2015.01.27. 07:35

Közmunkaprogram - Fél évig tisztították a 300 métert

Borsod-Abaúj-Zemplén - A közmunkásoknak értelmes munkát kell adni, mondták a polgármesterek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A közmunkásoknak értelmes munkát kell adni, mondták a polgármesterek.Nagy sajtóvisszhangot kapott a Baranya megyei eset: Gyöngyfa település polgármestere azért mondott le, mert véleménye szerint a kormány milliárdokat költ a közmunkaprogramra, holott annak semmi értelme. A település vezetője nem tudott értelmes munkát adni a közmunkásoknak, egy 300 méter hosszú árkot fél évig tisztított 36 ember. Ráadásul rendszeresen távol maradtak a munkától.

A polgármester szerint nem az ő feladata, hogy felügyelje az embereket. Úgy fogalmazott: „Azt éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom, a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét.” (Megjegyzendő: a Baranya Megyei Kormányhivatal közleménye szerint a polgármester ellen önkormányzati eljárás indult, ezért mondott le.)

Megyénkbeli polgármestereket kérdeztünk, vajon ők is értelmetlennek tartják a különböző közmunkaprogramokat. Szinte mindannyian azt mondták, a közmunkásoknak lehet és kell is értelmes munkát adni. Ahol jól éltek a lehetőséggel, ott sokat fejlődött a település.

Természetesen meg kell szervezni a munka irányítását, ellenőrzését és értékelését is. Ez pedig a polgármester feladata.

ÉM-HE


Borsod-Abaúj-Zemplén - Ahol jól működik a program, ott a közmunkások burkolnak, zöldséget termesztenek, állatot tenyésztenek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában