Helyi közélet

2015.01.07. 16:26

Közlemény - Jobbik: Nem leépíteni, hanem fejleszteni kellett volna a Ládi Fűrészüzemet

Miskolc - Ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint Miskolcon az Északerdő Zrt. fűrészüzemét gyakorlatilag privatizálták, ami ellentétes a közérdekkel.

Miskolc - Ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint Miskolcon az Északerdő Zrt. fűrészüzemét gyakorlatilag privatizálták, ami ellentétes a közérdekkel.

Mint mondta, az állami tulajdonú Északerdő Zrt. arra hivatkozva döntött a Ládi Fűrészüzem leépítése mellett, hogy a közelben Wicha József nagyvállalkozó kétmilliárdos pályázati forrás felhasználásával új, az államinál modernebb fűrészüzemet nyit. Ez Jakab szerint nemcsak a közérdekkel de még a kormány hivatalos álláspontjával sem összeegyeztethető. Utóbbi szerint ugyanis az állami erdészeteket úgy kell átalakítani, hogy nyersanyagtermelés helyett sokkal inkább feldolgozott faárut állítsanak elő, például fűrészüzemek létrehozásával. Miskolcon ennek az ellenkezője történik: nem az erdészet meglévő fűrészüzemét fejlesztik pályázati forrásból, hanem egy jól ismert magánbefektetőjét, aki – azzal, hogy az állam felszámolja saját üzemét – gyakorlatilag kész piacot is kap, közölte a politikus.

Hozzátette, a kormányzati állásfoglalás tükrében fel kell tenni a kérdést: vajon milyen érdekek mozgatták valójában a Ládi Fűrészüzem leépítését. Jakab Péter elmondta, az Északerdő vezérigazgatója felajánlotta neki, hogy személyes találkozó keretében osztaná meg vele a részleteket, a politikus szerint azonban ezt a kérdést nem a négy fal között, hanem a nyilvánosság előtt kell tisztázni.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában