Helyi közélet

2015.01.06. 19:03

Jobban van az upponyi férfi

Ózd, Uppony - A kórházi kezelés után szociális otthonba kerülhet az otthonában megtalált, kis híján kihűlt nyugdíjas.

Ózd, Uppony - A kórházi kezelés után szociális otthonba kerülhet az otthonában megtalált, kis híján kihűlt nyugdíjas.

Sokat javult az állapota annak az idős férfinek, akit a kihűléstől mentett meg néhány nappal ezelőtt egy rendőr. Az upponyi körzeti megbízott, amikor észlelte, hogy az egyedül élő nyugdíjasnál nem füstöl a kémény, betörte az ajtót, majd megtalálta a székén tehetetlenül ücsörgő férfit. Ezután Gyurján Lászlót betakarta, befűtött, majd értesítette a mentőket, akik a végtagfagyással a kórházba szállították. A KMB-s kedden az Almási Balogh Pál Kórházban is meglátogatta az idős nyugdíjast, hiszen évek óta jó kapcsolatban vannak.

- Jó volt látni, hogy Laci Bácsi sokkal jobb állapotban van - tette hozzá Eke Zoltán. - A lakásban uralkodó helyzetről jól árulkodik, hogy a vödörben kitett víz csonttá fagyott, mikor bejutottunk hozzá. Szerencsére már az sokat segített, hogy betakartuk és befűtöttünk, de a szakszerű ellátást később a mentősöktől, majd itt a kórházban kapta meg.

Segített a kezelés

Gyurján László a kórházban most már egyre többet eszik és a folyadékbevitelével sincs gond. A kezelőorvosa szerint csupán az a baj, hogy az idős úr állandóan dohányozna, a KMB-st is arra kérte, hogy hozzon neki cigarettát.

- Nem nagyon emlékszem arra, hogy mi történt - mondta halkan az upponyi férfi. - Nagyon hideg volt, de a kórházban szerencsére helyrehoztak, nekik és a rendőröknek is köszönettel tartozom.

Dr. Houmdefo Casimir főorvos szerint is sokat javult az állapota, de az idős férfi továbbra is a kórházban marad.

- Egyedül élt az úr, a szomszédok napok óta nem találták, amikor a rendőrök a segítségére siettek - mondta dr. Houndefo Casimir, az Almási Balogh Pál Kórház főorvosa. - Ahogy ide került az osztályra fagyások jelentkeztek a lábán, így megkezdtük a megfelelő kezelést. Értágítót kap, de további kivizsgálás is vár még rá az előttünk álló napokban.

Gyurján László a kórházi kezelés után sem térhet vissza az otthonába, mert jelenleg nem tud magáról gondoskodni. A helyi önkormányzat ezért már most lépéseket tett, hogy rövid időn belül szociális otthonban, állandó felügyelet mellett vigyázzanak a férfira.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában