Helyi közélet

2015.01.15. 16:15

Elemi szál: a nyomok hónapok múlva sem tűnnek el!

Mezőkövesd - Tíz hónapi nyomozati munka után azonosították a Mezőkövesden, 2014. februárjában történt halált okozó testi sértés gyanúsítottját. Az ügy részleteit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón ismertették.

Mezőkövesd - Tíz hónapi nyomozati munka után azonosították a Mezőkövesden, 2014. februárjában történt halált okozó testi sértés gyanúsítottját. Az ügy részleteit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón ismertették.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 38 éves tiszalöki férfival szemben.

Mint ahogy azt a sajtótájékoztatón dr. Mecser Tamás r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Szerencsi Árpád r. alezredes, Mezőkövesd rendőrkapitánya ismertette, a nyomozás kiinduló adatai szerint 2014. február 20-án hajnali 2 óra körüli időben ismeretlen személy behatolt egy mezőkövesdi családi házba, pénzt követelt, majd bántalmazta az ott lakó 88 éves idős férfit.

Az elkövető a házban kutatást végzett, majd távozása előtt a sértett kezét és lábát a helyszínen talált harisnyákkal összekötözte. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd 2014. március 6-án a kórházban elhalálozott.

Az ügyben bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök számos adatot rögzítettek és információt gyűjtöttek be. A beszerzett bizonyítékok végül a rendőröket elvezették V. Róbert 38 éves tiszalöki lakoshoz, aki - 2015. január 14-én tartott gyanúsítotti kihallgatásán - a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, azonban a nyomozás adatai egyértelműen alátámasztják bűnösségét.

A 38 éves terhelt időközben egy lopási ügy miatt büntetés-végrehajtási intézetbe került, az eljárás további részleteit szakértők bevonásával vizsgálja a hatóság.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában