Helyi közélet

2015.01.12. 11:00

Egyedülálló módon segítik az időseket Szikszón

Szikszó - Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó önkormányzata - tudtuk meg Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől.

Szikszó - Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó önkormányzata - tudtuk meg Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől.Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező - az említett életkort tavaly december 31-éig betöltött személy - 20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, amelyet meghatározott szolgáltatóknál válthatnak be a településen. Füzesséri József arról beszélt, hogy Szikszó gazdaságilag megerősödött az elmúlt időszakban. A település ipari területe és ipari parkja kelendő a befektetők számára, egyre több beruházó dönt Szikszó mellett. A városvezetése számára fontos az idősek támogatása, hogy ily módon is megköszönjék számukra egy élet munkáját. Ezért is döntött úgy Szikszó képviselő-testülete még decemberben, hogy 2015-ben újra bevezetik ezt a támogatást.

A Szikszó Jegy egy utalvány formátum. Az érintettek 2015. december 31-ig a következő cégeknél vásárolhatnak jegyeikkel: ÉRV Zrt. , Turul Provincia Nonprofit Kft., Szikszó Önkormányzati Konyha, Gyermekélelmezés, Szikszói Városi Intézményműködtető Központ, Szikszói Közös Önkormányzati Hivatal, Szikszói Product Termelő és Szolgáltató Szövetkezet.

Füzesséri József elmondta, hogy megközelítőleg 1100 embert segítenek ezzel a támogatással a városban. A jegyek osztását január 15-én kezdik. Az érintetteket személyesen keresik fel az átadásra az otthonukban.

- BGy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában