Helyi közélet

2015.01.24. 16:53

Ami csak jó, az már szinte rossz

Miskolc - Miskolctapolca a legnépszerűbb hazai célpontok tavalyi listáján bekerült a TOP 10-be.

Miskolc - Miskolctapolca a legnépszerűbb hazai célpontok tavalyi listáján bekerült a TOP 10-be.Nagyszerű, mesés, kiváló – így jellemzik a vendégektől kapott pontszámok alapján a miskolctapolcai szálláshelyek többségét az egyik idegenforgalmi weboldalon. Az a szálloda, amelyiket csupán jó jelzővel illetnek, szinte már rossz­nak számít ebben az erős mezőnyben. És a szallas.hu weboldal tavalyi felmérése is azt támasztja alá, Miskolctapolca kedvelt célpontja lett a hazai turizmusnak, olyannyira, hogy bekerült a TOP 10 úti célok közé, egészen pontosan a tizedik helyen találjuk.

Rögtönzött kutatómunkánk eredménye, hogy ehhez a jó helyezéshez a szálláshelyek nagyban hozzájárultak. Ezt erősítette meg Bárdos István idegenforgalmi szakember is, aki szerint az elmúlt időszakban több négycsillagos szálloda is épült Miskolctapolcán, amire nagy szüksége volt az üdülőhelynek.

„A vendégeknek van hova menniük, találnak minőségi szolgáltatást” – vélekedett. Emellett persze kiemelte a város idegenforgalmi marketingjét, mint fogalmazott, látszik, hogy törődnek Miskolctapolcával.

Bárdos István úgy gondolja, az idei év idegenforgalmi szempontból, további előrelépést jelenthet a városnak, hiszen itt van a felújított Diósgyőri vár, a lillafüredi függőkert és Tapolcán is megnyílhat a strand. „Szakmai körökben azt tapasztalom, hogy egyre többen figyelnek fel a városra, potenciális idegenforgalmi célpontként emlegetik. A köztudatban kezd háttérbe szorulni Miskolc ipari város jellege” – mondta.

Szép környezet

„Tavaly az első negyedévben tapasztaltuk a legnagyobb forgalomemelkedést” – ezt már Ostorházi Imre mondta, akinek két szállodája is van Miskolctapolcán. Ennek egyik okaként az időjárást említette, amely 2014 elején kedvező volt.

„Azt a 10 százalékos forgalomnövekedést, amit a belföldi turizmus területén tapasztaltak a szakemberek, mi is éreztük” – tette hozzá.

Kérdésünkre, hogy szerinte mitől kedvelt Miskolctapolca a turisták körében, elsőként a természeti környezetet és a Barlangfürdőt említette.

„Itt van az őspark, a csónakázótó. Bevallom, a városrész festői környezetét mi is jobban kiaknázhatnánk, amikor a szálláshelyeinket hirdetjük” – vélekedett. De – folytatta – a vendégek kedvelik a bobpályát, szívesen kirándulnak Lillafüredre, sétálnak a függőkertben. Ostorházi Imre úgy véli, sokat lendít majd a forgalmukon az is, hogy tavasszal – a régi kemping területén – megnyílik a gokartpálya.

„És ne felejtsük el, míg a Balaton csak két évszakos, addig Miskolctapolca mind a négy évszakban látogatható” – hangsúlyozta Ostorházi Imre. Hozzátéve: manapság a kisgyermekes családok, illetve a középkorosztály látogat hozzánk, miközben Tapolca nyugdíjas paradicsom is lehetne, de ezt egyelőre a hazai nyugdíjak nem engedik.

ÉM-NSZR

Vagy szép, vagy csúnya

Érdekes fórumra bukkantunk az interneten, ahol a hozzászólók azt taglalják, mit érdemes megnézni Miskolcon és mit érdemes elkerülni. Az egyik válaszoló szerint egyszerű eligazodni: „Miskolcon valami vagy nagyon szép, vagy csúnya és ez alapján lehet tudni a dolgokat…” Amit ajánlanak: Barlangfürdő, Diósgyőri vár, Lillafüreden József Attila szobra, Tapolcán a bobpálya, csónakázótó. Alsó-Felsőhámort gyönyörű falusi vidékként említik, illetve javasolják a kisvasutazást. Az elkerülendő városrészek közé sorolják: a Búza tér környékét, a Zsolcai kaput és a Fonoda-Szondi telep környékét, illetve az Avast.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában