Helyi közélet

2015.01.19. 11:46

Állati ürülék acetonnal

Miskolc - Ez az egyik legelképesztőbb borsodi receptje a gyerekek házilag barkácsolt füves cigijének.

Miskolc - Ez az egyik legelképesztőbb borsodi receptje a gyerekek házilag barkácsolt füves cigijének.Mostanában naponta 3–4, 18 év alatti gyerek kerül be hozzánk toxikus állapotban, döntően kábítószer hatása miatt. A jellemző tünetek: görcs, mellkasfájdalom, légzési nehézség, hányás, fulladás, bizonytalan járás, szédülés. Van, akinek nagyon lelassul a szíve, volt olyan is, akit ki is kellett ütnünk – mondja dr. Fehér Annamária főorvos (GYEK), aki épp egy 17 éves fiút látott el, aki pár napja távozott hasonló állapotból kitisztulva. Próbálja szóra bírni, de nem sok sikerrel: ébreszthetetlen.

– A kábítószer zöme az úgynevezett legális fű. A gyerekek arról számolnak be, hogy az internetről vagy az utcán, az iskolák környéki árusoktól szerzik be. Minthogy megyénk szociálisan hátrányos helyzetű, elképesztő, mi mindennel próbálják minél kevesebb pénzből megoldani saját kábításukat. Hogy csak egyet mondjak: állati ürülékre csepegtetnek acetont, azt tekerik be. De az interneten is számos tippet adnak egymásnak, mit mivel párosítsanak. Meg szoktam nézni, hogy valamennyire képben legyek. Olyan vad dolgok is születnek, amelyekből akár egy-két slukk is elég, hogy kiüssék magukat. Egy füves cigit olykor ketten szívnak el, s ez elég ahhoz, hogy mindkettőjüket kiüsse.

ÉM-SzK


Miskolc - Mától naponta kell jelenteni a tisztiorvosi hivatalnak minden egyes 18 év alatti toxikus esetet. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában