Helyi közélet

2015.01.20. 11:41

A tesitanár és a füvező diákok Hernádvécsén

Hernádvécse - Több iskolai probléma miatt is „kiakadt” a szülő.

Hernádvécse - Több iskolai probléma miatt is „kiakadt” a szülő.Felháborodva hívta föl szerkesztőségünket egy édesanya, akinek a 6.-os fia a hernádvécsei iskolába jár. Az anya elmondása szerint nemrég az iskola testnevelő tanárnője megrúgta a gyerekét. Ez a szülő számára teljesen elfogadhatatlan, még akkor is, ha a fia nem úgy viselkedett a testnevelésórán, ahogy kellett volna. Ezért az iskola igazgatójához fordult, aki annyival intézte el a dolgot, hogy az anya beszélje meg a problémát a pedagógussal. Erre a szülő az iskola fenntartójához fordult, az Encsi Tankerülethez. Itt elmondása szerint egy hölggyel beszélt, mivel a tankerületi igazgató épp nem volt bent. A hölgy azt mondta neki, hogy menjen vissza az iskolába, vetessen fel jegyzőkönyvet, és írásban tegyen panaszt a tankerületnél. Az anya úgy véli, a jegyzőkönyvet nem neki kellene felvetetnie, hanem az igazgatónak vagy a tankerületnek kellene kivizsgálnia az ügyet.

De egyéb, számára elfogadhatatlan eseményekről is beszámolt a szülő. Mint mondta, a hernádvécsei iskolában a gyerekek rendszeresen szívnak füves cigit, és már többször is előfordult, hogy mentőt kellett hívni a diákokhoz, mert rosszul lettek. Szerinte ezzel kapcsolatban sokkal szigorúbb fellépésre lenne szükség. Ő most csak egyetlen megoldást lát: fiát átíratja egy másik iskolába.

Elbocsátották

Mindkét problémával kapcsolatban kerestük az Encsi Tankerület igazgatóját, aki azt mondta, írásban tegyük föl a kérdéseinket. Ezt megtettük, a válaszok meg is érkeztek, az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik).

„A szülői bejelentést követően a tankerület a Hernádvécsei Körzeti Általános Iskolában azonnal vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy az óraadóként foglalkoztatott pedagógus valóban megrúgta a diákot tanóra közben – a pedagógus is elismerte a vétséget –, ezért az óraadó tanár megbízási szerződését a tankerületi igazgató január 16-ai hatállyal felbontotta. A szülő kérése alapján a tankerület másik iskolájában biztosítjuk a gyermek számára a tanulmányai folytatását a tanév második félévétől.

A tanév során az említett iskolában két alkalommal merült fel a gyanú pedagógusok részéről, hogy a gyerekek füves cigit használtak, az intézményvezető mindkét esetben értesítette az Encsi Rendőrkapitányságot. A rendőrségi és orvosi vizsgálat az első esetben egyértelműen megállapította, hogy a diákok nem használtak füves cigit. A második eset kapcsán még nem kaptuk meg a rendőrségi vizsgálat eredményét. A tankerület és az iskola pedagógusai a gyermekek biztonságáért és egészségéért mindent megtesznek, a tanárok az iskolában különösen odafigyelnek a megelőzésre, hogy a diákok semmilyen körülmények között ne nyúljanak a drogokhoz.”

ÉM-HE

Egy mondat

Arról kérdeztük a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságot, információik szerint Hernádvécsén kívül máshol is okoz-e gondot Abaújban a füves cigi. Kérdéseinkre egyelőre választ nem kaptunk, csupán egy sort: „Kérdéseire a törvényes határidőn belül írásban választ adunk.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában