Helyi közélet

2015.01.21. 19:28

1. Rakaczki Bence Emléknap az Avasi Gimnáziumban

Miskolc - Egy éve hunyt el Rakaczki Bence, ebből az alkalomból egy közös emlékezésre hívják a Diósgyőr szurkolókat szombaton.

Miskolc - Egy éve hunyt el Rakaczki Bence, ebből az alkalomból egy közös emlékezésre hívják a Diósgyőr szurkolókat szombaton.

Az amigeleken.hu január 24-én rendezi meg az „1. Rakaczki Bence Emléknap”-ot, amely az Avasi Gimnázium tornacsarnokában kerül lebonyolításra.

Az eseményt Bence családjának jóváhagyásával és beleegyezésével szervezik meg.

A torna célja:

Célunk, hogy a résztvevő csapatok, játékosok ezen a napon közösen emlékezzenek Bencére, arra a fiatalemberre, aki sokunknak példát mutatott küzdeni akarásból, úgy a pályán, mint ahogyan az életében is, ahogy az első perctől az utolsóig harcolt a betegséggel szemben.

Az Emléknap bevételéből egy bronz emléktáblát szeretnénk készíttetni, amit a stadionban helyezünk majd el. Úgy gondoljuk, ezzel méltó módon tudunk megemlékezni „Örök kapusunk”-ról. Erre az alkalomra egy emléksálat is készíttetünk, és az ebből befolyó összeget szintén az emléktábla előállítási költségeire fordítjuk.

Résztvevők:

A résztvevők nagy része természetesen igazi DVTK szurkolókból áll majd. Jelen lesz a különböző szurkolói csoportok csapatainak döntő többsége, de meghívtuk a DVTK Öregfiúk csapatát is. Részt vesznek az Emléknapon különböző miskolci intézmények csapatai, de lesznek meglepetésvendégek is.

Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat a Stand Up Brigád is, az a társulat, amely Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) áldozatos szervezőmunkájának köszönhetően tavaly, ”Segíts nevetve” címmel egy nagy sikerű humorestet adott elő az Avasi Gimnázium színháztermében. A humorest bevételét Bence gyógykezelésére ajánlották fel a Brigád tagjai.

A közös megemlékezésre meghívtunk egy rivális tábor szurkolói csapatát is. Az UTE Baráti Kör csapata fogja viszonozni a Fórumfoci Team 2014.08.03-i újpesti látogatását, amikor az UTE-DVTK bajnoki mérkőzést megelőzően részt vettünk az általuk szervezett „Táncolj Törő” elnevezésű tornán, melyet az egykori legendás újpesti csatár, Törőcsik András gyógykezelésének támogatása céljából hívtak életre.

De nem feledkezhetünk meg a Vasas szurkolókról sem. Ők ugyan nem vesznek részt a megemlékezésen, de az emléktábla költségeihez ők is hozzájárultak. Hatalmas tisztelet nekik!

A szurkolói csoportok felé az a kérésünk, hogy a drapériájukat hozzák magukkal az Emléknapra, díszítsük fel együtt az Avasi Gimnázium tornatermét!


A Rakaczki Bence Emléknap menetrendje:


Lebonyolítás:

Ezen a napon egy egész napos monstre kispályás labdarúgó tornát bonyolítunk le, melyen nem az eredmény, hanem a részvétel és az emlékezés lesz a fontos. A nap végén nem hirdetünk győztest. Minden jelentkező csapat két mérkőzést fog játszani, mely az előzetes tervek szerint 2x20 perces lesz.

Mivel a torna 09.00 órától 19.00 óráig folyamatosan, szünet nélkül tart majd, így bizonyos korlátok között bár, de lehetőség van arra, hogy előzetesen meg tudjuk beszélni, mely csapatoknak melyik időpont lenne megfelelő a részvételre.

Előzetes tervek szerint, ha a lebonyolítás az ütemterv szerint zajlik, 24 csapat vehet részt a tornán.

Az Emléknapra további csapatok jelentkezését is vártuk, de a létszám már most teljesnek látszik. Ettől függetlenül adódhatnak olyan szituációk, amikor egyik-másik csapat visszalép más elfoglaltság, betegség, vagy bármi egyéb ok miatt.

Erre a lehetőségre felkészülve szeretnénk még olyan csapatok, szurkolók jelentkezését kérni, akik szívesen játszanának egy jót a sport miatt, az összetartás miatt, egy nemes cél érdekében.

A létesítmény vezetősége, illetve annak fenntartója, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ, kérésünkre ezúttal is térítésmentesen bocsájtja rendelkezésünkre a tornacsarnokot. Hálás köszönet az iskola vezetőségének, és Koszticza Kornél intézményvezetőnek az önzetlen hozzáállásáért, amit a legutóbbi és a mostani alkalommal is tanúsítottak a felkérésünkre.

Várunk minden sportszeretőt! Mivel a csarnok lelátóval rendelkezik, így nézők, szurkolók, barátok, családtagok is tiszteletüket tehetik az eseményen. Mutassuk meg újfent, hogy mi vagyunk a legnagyobbak!

Forrás és további információk: amigeleken.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában