Helyi közélet

2014.12.04. 13:33

Nemi erőszak Miskolcon - Viszi a balhét az erőszaktevő

Miskolc - Egy 60 éves nő megerőszakolása és kirablása után, a tetthely közelében fogták el.

Miskolc - Egy 60 éves nő megerőszakolása és kirablása után, a tetthely közelében fogták el.Újabb nőt erőszakolt meg hétfőn az a férfi, aki 15-én egy 20 éves lányon tett erőszakot Miskolcon, a Bársony János utcában, egy társasház előkertjében. A férfi ekkor megverte, kirabolta és megbecstelenítette áldozatát, majd elmenekült.

Az erőszaktevő ezúttal fényes nappal csapott le, újabb akciójáról hétfőn délután fél háromkor érkezett bejelentés a megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányító központjába. Az akkor még ismeretlen személy behatolt egy miskolci családi házba, ahol az ott élő hatvanéves asszonyon töltötte kedvét, majd különböző holmikat, értéktárgyakat magához véve elmenekült.

Újra rabolt és erőszakolt

A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre vonultak, majd a közelben elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves szendrőládi férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A férfival szemben két rendbeli szexuális erőszak bűntett és egy-egy rendbeli kifosztás, illetve rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A második erőszak nem a nyílt utcán, hanem egy magas kerítésekkel körülvett, új építésű házban történt, a Cserhát úton. A környék nappal is kihalt, az itt lakók vagy dolgoznak, vagy ki sem mozdulnak otthonaikból. Munkatársaink a helyszín közelében mindössze egyetlen nőt találtak, aki még csak nem is hallott róla, hogy tőle néhány házzal arrébb mi történt egy hozzá hasonló korú asszonnyal.

A szendrőládi lakcímmel rendelkező, de tartósan Miskolcon „vendégeskedő”, csenevész termetű szendrőládi „férfi” ezúttal rosszul választotta meg a bűntény helyszínét. A Cserhát út zsákutca – ennek végében történt a második erőszak –, ahonnan csak egy irányban lehet menekülni. A bejelentést követően a helyszínre siető járőrök azonnal kiszúrták az útkereszteződésben, a hóna alatt az áldozata laptopjával kocogó, az elegáns, jómódot sugalló környezetből erősen kirívó férfit.

A rendőrségre előállított gyanúsított mindkét szexuális erőszakot elismerte. A nyomozóhatóság kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezésének ügyészi indítványozását, miközben a megyei rendőr-főkapitány visszavonta a 15-ei erőszak után az elkövetőre kitűzött egymillió forintos nyomravezetői díjat.

ÉM-SZP



Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05010/7500/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt szexuális erőszakkal kapcsolatos díjkitűzését. tovább »

Miskolc - A rendőrök által elfogott miskolci erőszaktevő beismerte tettét. tovább »

Miskolc - Egy hatvan éves nő megerőszakolása és kirablása után fogták el. tovább »

Miskolc - A hazafelé tartó húszéves lány hiába kiabált segítségért, azt hitték, csak a hajléktalanok verekszenek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában