Helyi közélet

2014.12.09. 11:21

Jegyzet: Előterjesztés

<em>Talán még emlékszik valaki Nagy Bandó András viccére, ami már akkor sem volt vicc: „Mit szipogsz kisfiam? Technokol rapidot!” A hetvenes években is volt már droghelyzet Magyarországon, azóta sincs másképp. Most azonban jön a zéró tolerancia</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Talán még emlékszik valaki Nagy Bandó András viccére, ami már akkor sem volt vicc: „Mit szipogsz kisfiam? Technokol rapidot!” A hetvenes években is volt már droghelyzet Magyarországon, azóta sincs másképp. Most azonban jön a zéró tolerancia. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Elképzelem azt a brainstormingot, ahol ez felvetődött: „Édes ecsém! Tessék parancsolj velem, uram bátyám! Mán három nap óta, hogy semmit a Tisztelt Ház elé nem terjeszténk. Ha ez így megy tovább, még megkérdőjeleztetik szorgalmunk! Uram bátyám, már szerettem is volna bátorkodni felhívni becses figyelmedet a kábítószerek veszélyeire, melyek leselkednek az ifjonti korosztályra… Végre egy használható ötlet, édes egy ecsém! Nos hát akkor a büntethetőség határától felnőttkorig mindenkit kötelezzünk évente célzott vizeletadásra. Vannak néhány százezren, de hogy elejét vegyük a közfelháborodásnak, mink, képviselők is mérettessünk meg évente, hogy járjunk elől jó példával. Ez mennyi is összesen? Ez közel kétszázzal több a fiataloknál… Hát ez így kevés lesz, csapjunk még hozzá valakiket? Legyenek mondjuk… mondjuk… az újságírók! Amennyi hülyeséget összeirkálnak néha, az csak nem lehet másként, mint bedrogozva, nem, édes ecsém? Na, akkor vedd elé a pennádat és hegyezd füled, diktálok: előterjesztés…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában