Helyi közélet

2014.12.08. 15:52

Három képviselő kilépett az ózdi Fidesz–KDNP-frakcióból

Miskolc, 2014. december 8., hétfő (MTI) - Hétfőre három képviselő kilépett az ózdi Fidesz–KDNP-frakcióból – tájékoztatta közleményében az észak-borsodi város jobbikos polgármestere az MTI-t.

Miskolc, 2014. december 8., hétfő (MTI) - Hétfőre három képviselő kilépett az ózdi Fidesz–KDNP-frakcióból – tájékoztatta közleményében az észak-borsodi város jobbikos polgármestere az MTI-t.

Janiczak Dávid azt írta, a három képviselő közül két városatya egyébként sem Fidesz-tag, de a Fidesz támogatásával indult, míg a harmadik képviselő, bár meg kívánja tartani Fidesz-tagságát, nem szeretne az ózdi frakció tagja lenni.

A polgármester az MTI-nek azt mondta: ez a lépés azt mutatja, hogy sokan a frakción belül sem értenek egyet a Fidesz-KDNP véleményével. Hozzátette: ezeket a képviselőket "függetlenként lehet majd kezelni", egyenként meg lehet beszélni velük a feladatokat és talán így könnyebb lesz az együttműködés is a testületen belül. Fürjes Pál, Ózd korábbi polgármestere, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetője a képviselők kilépésével kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: az Ózdon kialakult rendkívül feszült politikai helyzetben, vádaskodások miatt, inkább a békességet választva léptek ki a képviselők a frakcióból.

Szerinte "ezt a szennyáradatot", ezt az állapotot másként nem lehet elviselni. "Ez az oka a döntésüknek" – tette hozzá. Úgy fogalmazott, ettől függetlenül a lendületük töretlen. "Van egy eskünk, amelyet betartunk, döntéseinkben Ózd városa a legfőbb vezérelv" – mondta Fürjes Pál.

Kitért arra: a frakció most kisebbségben van, ettől függetlenül nem mondott le a frakcióvezetői megbízatásáról. A frakcióvezetői poszt akkor szűnne meg, ha három fő alá csökkenne a létszám - mondta.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte a három képviselő kilépést a Fidesz-KDNP-frakcióból, hogy mindez az eddigi következetes jobbikos városvezetői munka eredménye, beleértve az előző városvezetés kétes ügyei feltárásának beindítását és az ózdi polgárok napi szintű tájékoztatását. Ez a helyzet "olyan lélektani és erkölcsi helyzetet teremthet, amely a Fidesz többségét is képes lebontani, ezzel egy újabb ponton dőlt meg a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza” – jelezte a pártigazgató.

A Borsod megyei Ózdon a kilépések előtt a testületben nyolc Fidesz-KDNP-s, a polgármesterrel együtt öt jobbikos és egy MSZP-DK-s képviselő volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában