Helyi közélet

2014.12.09. 10:16

Fáztak, a bútorral fűtöttek be

Borsod-Abaúj-Zemplén  - Segélykérő levelek ezrei érkeznek karácsony előtt a karitatív szervezetekhez.

Borsod-Abaúj-Zemplén  - Segélykérő levelek ezrei érkeznek karácsony előtt a karitatív szervezetekhez.

„Kérem, segítsenek! Nem tudom kifizetni a számláimat, nem tudok mivel fűteni. Gyakran éhezünk, és meleg ruha is elkelne a gyerekeknek.” Több ezer hasonló tartalmú levél érkezik ezekben a hetekben a segélyszervezetek irodáiba. És bár ilyenkor, karácsony előtt az emberek szívesen adakoznak, a segélyszervezetek pedig folyamatosan juttatják el az adományokat a rászorulóknak, probléma mégis marad bőven.

Ezer adag

– Legnagyobb szükség most tartós élelmiszerre és tisztálkodó szerekre van, a gyerekeknek pedig egy kis édességre. Nagy igény lenne tüzelőre és a be nem fizetett számlák rendezésére is, de ez utóbbi kettőben sajnos nem tudunk segíteni – árulta el az Észak-Magyarországnak Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója.

Mint mondta, évek óta azt tapasztalják, hogy a karácsony előtti hetekben több ezer család kér tőlük segítséget. Ez évben az élelmiszergyűjtő akciójuknak köszönhetően kétezer családon tudnak segíteni. Tartós élelmiszereket, tisztasági szereket és ruhákat visznek nekik. December 22-én és 23-án pedig ezer adag meleg ételt osztanak szét a szegény embereknek Miskolc belvárosában.

Szívfacsaró

– A segélykérő levelekből az derül ki, hogy kevés a család bevétele, vagy a nyugdíj nem elég a megélhetésre. Szívfacsaró, amikor olyan családdal találkozunk, ahol az édesanya egyedül neveli 3-4 gyermekét, és közülük egy vagy két gyerek tartósan beteg. De olyan családdal is találkoztunk már, ahol a gyerekek azért nem tudnak iskolába járni, mert nincs meleg cipőjük vagy kabátjuk – sorolta az igazgató, hozzátéve –, szerencsére karácsony előtt az emberek és a cégek is szívesen nyújtanak segítséget.

További részletek a keddi Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában