Helyi közélet

2014.12.19. 07:37

Elfogták a miskolci takarékrablót

Budapest, Miskolc - Budapesten találták meg, több más fegyveres bűncselekménnyel is gyanúsítják.

Budapest, Miskolc - Budapesten találták meg, több más fegyveres bűncselekménnyel is gyanúsítják.Elfogta a rendőrség Budapesten csütörtökön reggel azt a férfit, aki november 26-án nem sokkal dél előtt fején álarccal behatolt egy takarékszövetkezeti fiókba Miskolc belvárosában, és fegyverével a bevétel átadását követelte az alkalmazottaktól. Miután nem teljesítették a kérését elég gyorsan, átvetette magát a pulton, és telerakott egy nejlonzacskót a kasszában lévő készpénzzel. Úgy tudjuk, a férfi majdnem két és félmillió forintot zsákmányolt hazai és külföldi devizában.

Megpróbálta feltartóztatni

A merészen, fényes nappal a forgalmas belvárosban végrehajtott rablásba azonban hiba csúszott: a pénzzel távozni szándékozó férfit ugyanis megpróbálta feltartóztatni egy nő, aki ügyfélként érkezett a pénzintézetbe. Az asszony az álarcos után lépett, elkapta a kabátját és visszarántotta. Dulakodás alakult ki közöttük, ennek során a rabló fegyverével többször is megütötte a nőt, közben a pisztoly – amiről azóta kiderült, hogy éles lőfegyver volt – eldördült. A férfi a pénzzel kitömött zacskót is elejtette, és amikor fel akarta venni, a csöppet sem gyáva asszony rálépett, hogy megakadályozza ezt.

Az asszony a pénz után hajlongó rabló fejéről közben lerántotta az álarcot is, így a menekülő férfiról remek fotót készített a pénzintézet biztonsági kamerája. Ezek a képek és a pénzintézetben készült videofelvételek bejárták az egész hazai sajtót, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője pedig félmillió forintos díjat tűzött ki a fegyveres „fejére”.



Balassagyarmati

A rabló elfogásának tényét csütörtökön délután jelentette be dr. Mecser Tamás ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűn­ügyi helyettese.

A fegyveres rablással megalapozottan gyanúsítható 37 éves balassagyarmati származású, de budapesti ideiglenes lakcímmel rendelkező férfit a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói és a Terrorelhárítási Központ kommandósai közösen fogták el fővárosi otthona közelében.

A férfi kihallgatása során további bűncselekmények elkövetését is elismerte, hasonló rablásokat hajtott végre Győrben, Budapesten, Szolnokon, Szegeden, Egerben és Debrecenben is. Miskolcra kellett jönnie, hogy emberére – asszonyára – találjon.

ÉM-SZP


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05000/611/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt takarékszövetkezeti rablás kapcsán kiadott nyomravezetői díjat. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában