Helyi közélet

2014.11.13. 12:21

„Szerénység, alázat, munka”

Miskolc - A Fidesz új miskolci frakcióvezetője a múlttal példálózva üzent az ellenzéknek a jövőről.

Miskolc - A Fidesz új miskolci frakcióvezetője a múlttal példálózva üzent az ellenzéknek a jövőről.A két ellenzéki párt – az MSZP-DK-Együtt PM-Miskolci Lokálpatrióták és a Jobbik – már az ünnepélyes testületi ülés előtt megalakította frakcióját és megválasztotta frakcióvezetőjét. A demokratikus baloldalt képviselő frakció élére dr. Simon Gábort, a Jobbik vezetőjének pedig Jakab Pétert jelölték. A Fidesz és a KDNP frakciók azonban később döntöttek ezekről a személyi kérdésekről, de a választás megtörtént. A Fidesz frakciójának vezetője Soós Attila lett, a KDNP élén nem történt változás, azt ugyanúgy, mint az előző ciklusban, Molnár Péter vezeti. Az Észak-Magyarország azt kérdezte a négy frakcióvezetőtől, hogy képzelik el a következő ötéves munkát, hogyan képzelik el az együttműködést.

„A Fidesz frakció szövetségben dolgozik továbbra is a KDNP-vel. Nem változik a városépítő irány, amelyet a Fidesz-KDNP irányítású városvezetés az elmúlt ciklusban kitűzött célként. Ez Miskolc meghatározó ipari-gazdasági központtá válása, a város turisztikai vonzerejének növelése további ilyen jellegű beruházásokkal, illetve kiemelt prioritás továbbra is a város közbiztonságának növelése, amelyet a nyomortelepek fölszámolásával és a rendészet további megerősítésével és biztonság-technikai fejlesztésekkel kívánunk kiteljesíteni” – sorolta lapunknak Soós Attila. Elmondta azt is: „A választók nagyfokú bizalma, ami megerősítette a frakciót a közgyűlésben, a polgároknak azt az igényét jelzi, hogy úgy, mint eddig, a kijelölt célok mentén, tántorítatlanul vigyük végig programunkat. A közgyűlés a város érdekében hozott döntések meghozatalának színtere, és nem „játékszín”, ahol öncélú és önmutogató performanszokat kell tartani, mint ahogyan ellenzéki kollégáink számtalanszor tették ezt az elmúlt időszakban.” Soós Attila így fogalmazott: „Mottónk a frakció politikai tevékenységéhez az, amit a miniszterelnök mondott az önkormányzati választás eredményeit értékelő beszédében: szerénység, alázat, munka.”

Molnár Pétertől megtudtuk: „A KDNP frakció a Fidesz frakcióval együttműködve kíván tovább dolgozni, vagyis frakciószövetségként működünk a közgyűlési munkában.”

„Nyitottak vagyunk”

„A frakciónk mindig az együttműködés híve volt, ennek megfelelően az elmúlt ciklusban is támogattuk mindazokat a javaslatokat, amelyek a város fejlődése érdekében álltak” – ezt dr. Simon Gábor mondta. Hozzátéve: „Az együttműködés kereteit azonban nem az ellenzék, hanem a várost irányító koalíció tudja kialakítani. Az elmúlt ciklusban számos javaslatunk volt a város működőképességének javítása érdekében, azonban ezeket legtöbbször érdemi vizsgálat nélkül lesöpörték az asztalról. Ennek ellenére továbbra is nyitottak vagyunk az együttműködésre, az együttgondolkodásra, hiszen közös városunk érdekeit tekintjük a legfontosabb szempontnak. Azt, hogy a miskolciaknak legyen munkahelye, a munkájukért kapjanak tisztességes bért és hogy a város maximálisan ki tudja aknázni az európai uniós források nyújtotta lehetőségeket.”

Erős kontrollt

„A Jobbik frakció erős ellenzéki kontrollt kíván megvalósítani a közgyűlésben: a városvezetést szembesíteni fogjuk azzal a miskolci valósággal, amely köszönőviszonyban sincs a kormánypárt sikerpropagandájával” – fogalmazott Jakab Péter. „Az első lépés eljutni oda, hogy a városvezetés kimondja az igazságot: Miskolcon az emberek életszínvonala és biztonságérzete romlik. A második lépés, hogy a Fidesz hatalmi arrogancia helyett a város érdekében partnerként kezelje a Jobbikot, megfogadva a munkahely- és rendteremtésre vonatkozó konkrét javaslatainkat, melyeket választási programunkban is lefektettünk” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR

Miskolc megyei jogú város önkormányzatának bizottságai

Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság

Elnöke: dr. Nánási-Kocsis Norbert.

Alelnök: Katona Ferenc.

Képviselő tagok: Molnár Péter, Hubay György, Földesi Norbert, Jakab Péter.

Nem képviselő tagok: Farkas László, dr. Gondos Csaba, dr. Jacsó Pál, Visovszki Ferenc László, dr. Ignácz Dávid.


Pénzügyi Bizottság

Elnök: Badány Lajos.

Alelnök: Gazdusné Pankucsi Katalin.

Képviselő tagok: Soós Attila, Barta Gábor, Novák Józsefné, Bartha György.

Nem képviselő tagok: Kováts Ágoston, Kovács Pálné, Soltész István Györgyné, Konyári György, Kiss Tibor.


Városgazdálkodási- és üzemeltetési Bizottság

Elnök: Soós Attila.

Alelnök: dr. Nehéz Károly.

Képviselő tagok: Szécsényi Marianna, dr. Nánási-Kocsis Norbert, Révész Péter, dr. Simon Gábor, dr. Tompa Sándor.

Nem képviselő tagok: Kosztica Patrik, Feledy Péter, Dubabér Imre, Balajti Péter, Szemes István, Miklós Árpád Ferenc.


Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság

Elnök: Molnár Péter.

Alelnök: Eperjesi Erika.

Képviselő tagok: Katona Ferenc, Deák-Bárdos Mihály, Nagy-Korsa Judit, Pakusza Zoltán.

Nem képviselő tagok: Mellik Béla, Vár­aljai Zoltán, Tóth Márta, Réka Valéria, Tarnóczi Attila.


Egészségügyi és Szociális Bizottság

Elnök: dr. Kovács László.

Alelnök: Kovács Józsefné.

Képviselő tagok: Glatz Katalin, Hollósy Endre András, Fodor Zoltán, Szilágyi Szabolcs.

Nem képviselő tagok: Kozma Istvánné, dr. Gonda Géza, dr. Meleghné dr. László Judit, Halona Istvánné, Varga Andrea Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában