Helyi közélet

2014.11.27. 19:16

Stadionrekonstrukció - Bejárták a Csokonai úti MVSC-sporttelepet

Miskolc - A tervek szerint a DVTK stadionrekonstrukciójának idején a Csokonai úti MVSC-sporttelep lesz a piros-fehérek ideiglenes otthona. Kérdés: hol lesz a parkoló, a sajtóhely, a vendégszektor, és a VIP...?

Miskolc - A tervek szerint a DVTK stadionrekonstrukciójának idején a Csokonai úti MVSC-sporttelep lesz a piros-fehérek ideiglenes otthona. Kérdés: hol lesz a parkoló, a sajtóhely, a vendégszektor, és a VIP...?Egyelőre egy, a lebontott három állóhelyi szektor helyén tátongó lyuk jelzi, hogy elindult a stadionrekonstrukció Diósgyőrben, ahol az elképzelések szerint egy teljesen új aréna épül fel – amennyiben minden a tervek alapján halad majd – 2016 nyarára. Az ezzel kapcsolatos korábbi sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy a városvezetés (sem) szeretné azt, ha a beruházás ideje alatt az NB I-es labdarúgócsapat más városban játszaná mérkőzéseit, igen ám, csakhogy jelenleg nincs olyan másik pálya, stadion Miskolcon, ahol lebonyolíthatóak lennének élvonalbeli labdarúgó mérkőzések. Elsődleges megoldási javaslatként felmerült az, hogy a DVTK ideiglenesen a Miskolci VSC Csokonai úti létesítményébe költözik, amelyet alkalmassá tesznek NB I-es meccsek megrendezésére: rendbe teszik a pályát, annak környezetét, az Andrássy úton lévő „napos oldali” lelátót szétszerelik, majd felépítik a zöld-fehér klub sporttelepén, miként a világítást, az eredményjelzőt, továbbá a beléptető-rendszert is. Hogy mindezt miből fedeznék? Az október 10-i tájékoztatón Kriza Ákos polgármester azt mondta, a kalkulált 150-200 millió forintot a rekonstrukcióra rendelkezésre álló keretből állnák, ám ezt a város kiegészítheti a költségvetéséből.

Döntés később

A legfrissebb történés ezzel kapcsolatban az, hogy kedden több szakember jelent meg a Miskolci VSC sporttelepén, köztük az MLSZ képviseletében Horváth László infrastruktúra-felelős, aki rengeteget kérdezett, jegyzetelt és fényképezett.

– Igen, volt nálunk egy bejárás – mondta az Észak-Magyarországnak Deák László, a Miskolci VSC ügyvezetője. – A lényeg, a hangsúly azon volt, hogy pontosan miket kellene elvégezni ahhoz, hogy alkalmas legyen a sporttelep NB I-es mérkőzés megrendezésére, és hogy pontosan milyen biztonsági előírásoknak kellene megfelelni. Az MLSZ infrastruktúra szabályzata meghatározza a kitételeket, például az ülőhelyek számát, a vendégszurkolóknak biztosított helyeket, a VIP-részt, a sajtó kiszolgálását, a világítást, a parkolókat, a kerítés nagyságát, az öltözőket, szóval sok mindent… Elhangzott több felvetés, végleges döntés viszont később születik.

A korábbiakban az is elhangzott, hogy 5000 fő befogadására lenne alkalmas a megújult MVSC-stadion, ám azt nem tudni, hogy ez mind ülőhely lesz-e. Az infrastruktúra szabályzatban az NB I-es pályákat három kategóriába sorolják, A-ba (8000 és a felett), B-be (4500-8000), C-be (2000-4500), ám állóhely egyik esetben sem megengedett.

ÉM-MI


11.10.2014 | Miskolc - Egyelőre hét sort bontottak el a három szektorban Diósgyőrben, tíz még várat magára. tovább »

10.10.2014 | Miskolc - Péntek reggel folytatódtak a csütörtökön elkezdett bontási munkálatok a DVTK Stadionban. tovább »

09.10.2014 | Miskolc - Az elmúlt héten már utaltunk arra, hogy akár már a DVTK - Ferencváros meccs után bontási munkálatok kezdődhetnek a Diósgyőri Stadionban és bár egy gép készenlétbe állt szombaton délután, de a munkák nem indultak meg. tovább »

19.09.2014 | Miskolc - Mint ismert: májusban adták át Debrecenben azt a 20 ezer férőhelyes stadiont, amelynek a megépítése 12 milliárd forintba került, Diósgyőrben pedig – a 2013. novemberében hozott kormányhatározat értelmében – 4,5 milliárd forintból épülhet stadion, a most elhangzottak szerint 15 ezer főt körüli nézőszámot befogadni tudó létesítmény. tovább »

19.09.2014 | Miskolc - A Vasút pályát szánják a DVTK ideiglenes otthonának a 2015/16-os szezonra. tovább »

18.09.2014 | Miskolc - A Diósgyőri Stadion rekonstrukciós tervekről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót Diósgyőrben. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában