Helyi közélet

2014.11.20. 09:33

Sírból mentett kutyákat az állatvédőrség Miskolcon

Miskolc - Egy törött tetejű kriptában hozta világra kölykeit egy kóbor kutya Miskolcon, az avasi református temetőben. A kölyköket a borsodi állatvédőrség tagjai biztonságba helyezték.

Miskolc - Egy törött tetejű kriptában hozta világra kölykeit egy kóbor kutya Miskolcon, az avasi református temetőben. A kölyköket a borsodi állatvédőrség tagjai biztonságba helyezték.

- Az egyik tagunk felfigyelt egy Miskolc belvárosában, a Városház tér környékén "kolduló", elhanyagolt külsejű, puliszerű kutyára. Követni kezdte, hogy kiderüljön, honnan csavargott el, ám a kutya az avasi temetőbe ment, és eltűnt egy kriptában - mondta el az Észak-Magyarországnak Kovács Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány megyei koordinátora. Mivel a kóbor kutya elég agresszív természetűnek tűnt, már a temető gondnoka is értesíteni akarta a gyepmesteri szolgálatot, de az állatvédők lebeszélték róla. Az volt a tervük, hogy a befogott kutyát rehabilitálják.

- A kriptánál azonban kiderült, hogy nem csak a kolduló kutyus húzza meg ott magát, hanem négy kölykét is ott neveli - folytatta Kovács Katalin.

Az állatvédőrök megbeszélték a katasztrófavédőkkel, hogy szükség esetén a tűzoltók is kivonulnak az állatmentéshez, de végül nem volt szükség a segítségükre. A kutyák a kripta kőfedelének hasadékán jártak ki-be. Az állatvédők kicsit megmozdították a fedlapot, hogy kitágítsák a rést. A négy kölyök egymás után masírozott elő, de az anyjukat egyelőre nem sikerült megtalálni.

A 6-8 hetes, jól táplált, puliszerű kiskutyákat egy olyan otthonba szállították, ahol alkalmuk lesz hozzászokni az emberekhez, oltják, féregtelenítik és transponderrel látják el őket, aztán gazdát keresnek számukra. Kovács Katalin szerint néhány hét múlva vélhetően már olyan állapotban lesznek, hogy el lehet vinni őket.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában